Mandag: Rødspættefileter
Ingredienser:
400 g rødspættefileter
75 g hvedemel
1 tsk havsalt
Friskkværnet peber
1 sammenpisket æg
40 g smør
2 spsk. rapsolie
300 g sukkerærter
250 g champignon
1 spsk. rapsolie
1 tsk. mild karry
1 spsk. frisk revet ingefær
2 fed finthakket hvidløg
6 (ca. 200 g) forårsløg i skrå skiver
150 g skyllede friske spinatblade
1 spsk. soya
½ dl vand
1 tsk. havsalt
Tilbehør: 700 g nye kogte kartofler
Sådan gør du:
Bland hvedemel, salt og peber.
Del fileterne på langs. Vend dem først i melblandingen, derefter i det sammenpisket æg og tilsidst i melblandingen igen. Varm olie på en pande smelt smørret i olien, steg fileterne ca. 3 min. på hver side.
Fjern blomsten fra sukkerærterne.
Rens og skyl svampene og skær et kryds i toppen af dem.
Varm olie i en gryde. Kom karry i og lad det bruse af. Tilsæt ingefær og hvidløg. Steg det i ca. 1 min.
Tilsæt forårsløg og steg dem med ca. 1 min. Dernæst sukkerærter ca. 1 min. og tilsidst spinatblade ca. 1 min. Hæld vand og soya ved. Smag til med salt.
Anret grøntsagerne på et stort fad og læg fiskefileterne ovenpå.
Server med nye kartofler.
Tilberedningstid: Ca. 25 min.
Energifordeling:
Protein 23,6 %
Fedt 27,9 %
Kulhydrat 48,5 %