Test: Hvor mange børn skal du have?
Et, to, tre eller måske fire?
Drømmer du om om dit helt eget lille fodboldhold eller er et enkelt barn rigeligt til dig?
Tag testen herunder og find ud af, hvor mange børn du skal have.
LÆS OGSÅ: Ni hemmeligheder til en lykkelig barndom
LÆS OGSÅ: Test om I skal have barn nummer tre
Barn nummer et – så er I blevet en familie. Men hvad med et barn mere? Eller nummer tre og fire – hvordan er det?
Det bliver meget nemmere med barn nummer to, siger nogle. Andre siger det modsatte: at det for alvor bliver hårdt med et barn mere i familien. Hvem har ret? Og hvordan forbereder I jer selv på familieforøgelsen.
Ifølge børnepsykolog Rikke Yde Tordrup handler alt omkring flere søskende mest om, hvornår mor og far selv er klar. Det handler med andre ord om at være skruk!
– En kvinde skal mærke, at det trækker i hende, at hun pludselig ser barnevogne overalt, og at hun, når hun sidder med en andens lille barn, pludselig mærker, at brysterne opfører sig underligt. Hun skal lytte til sig selv og kun til sig selv.
Hun skal ikke gøre det, fordi naboen eller en søster har fået et barn, og at det derfor ville være praktisk. Det skal være fordi, hun bare må have et barn mere.
– Det er både dejligt og lærerigt at have søskende, men det gør det ikke synd at være enebarn. Med al den sociale kontakt børn har i dag, lærer de også det med at dele og tage hensyn til andre.
Omvendt skal den store kærlighed til den førstefødte ikke afholde os fra at få nummer to, fortsætter Rikke Yde Tordrup.
– Hvis man vælger ikke at få flere børn for sin egen skyld, er det helt okay. Men hvis man vælger flere børn fra, fordi man synes, det er synd for barnet at få søskende, skal man lige tænke en ekstra gang. Undersøgelser viser, at det at have søskende øger sandsynligheden for at komme godt igennem livets traumer, for eksempel hvis forældrene skilles, eller når de dør. Så ligesom det ikke er synd for et barn at være enebarn, er det heller ikke synd at få søskende.
LÆS OGSÅ: Det er ok at være uenige om opdragelsen
LÆS OGSÅ: Søskenderækken: Ældst, yngst eller midtimellem?