Da Kathrine og Mark ledte efter kolonihavehus, var der især et lille turkis hus, som Katrine kunne ikke få tankerne fra
Kathrine og Mark har skabt et skønt fristed i en kolonihaveforening ved Aarhus. En stor træterrasse forbinder på smukkeste vis udelivet med deres lille hus’ hyggelige indre.
Kathrine og Mark brugte en hel vinter på at lede efter et kolonihavehus, hvor de kunne bytte bylivet ud med en lille grøn oase i sommerhalvåret. Der var især et lille turkis hus, som Kathrine ikke kunne få tankerne fra, og efter at have set stedet var Mark også overbevist.
– Huset var hyggeligt og charmerende og helt anderledes end alle de andre med dets forskellige højder og vinkler på taget. Det trængte til en kærlig hånd, men vi så straks muligheden for at sætte vores eget præg på huset, fortæller Kathrine. Parret gik som det første i gang med at bygge en stor træterrasse med hjælp fra venner og familie. Før lå der et par gamle fliser og en hel jungle af ukrudt, men den nye terrasse gjorde uderummet mere overskueligt og skabte god sammenhæng mellem huset og haven.
– Terrassen er vores absolutte yndlingssted, som samler ude og inde på flotteste vis. Her bruger vi det meste af tiden, når vi er i kolonihaven. Det er simpelthen lykken at komme hjem fra arbejde, sætte sig i kurvestolen med en kop kaffe og nyde solen og den friske luft. Man får en følelse af at være på ferie langt væk fra byens larm og intensitet, selvom der reelt kun er fire kilometer ind til Aarhus centrum, siger Kathrine.
Den perfekte farve
Det var den turkise farve på huset, der fangede parrets opmærksomhed, så derfor valgte de en lignende farve, da huset trængte til et opfriskende lag maling. Farven hedder Jacuzzi og er fra Flügger.
– Det var en skøn farve, huset havde, da vi overtog det, men denne mere blågrå nuance passer bare perfekt til huset. Farven ændrer udseende alt efter vejret. På en gråvejrsdag er farven mere grå, og når solen står på, får huset den smukkeste blå farve. Vi synes, farven udstråler ro og den giver os lyst til at slappe af, fortæller Kathrine. Parret har som det seneste lavet et udendørs bad og i den forbindelse forlænget terrassen, så de kan gå direkte fra badet ind i huset.
– Udover at det var en sjov udfordring at bygge det, er det dejligt forfriskende at kunne bade udendørs. Desuden må tingene gerne tage lidt længere tid og foregå anderledes, end når vi bor i vores lejlighed om vinteren, siger Mark.
Hygge og kreative opgaver
Udover have og terrasse har parret også lagt mange kræfter inden døre. Det gamle køkken var meget lavt og gjorde det besværligt at lave mad, så Kathrine og Mark valgte at rive det hele ned. De fandt et billigt trækøkken i Den Blå Avis, som med et par lag hvid maling blev til et fint og funktionelt køkken. Alle møblerne i kolonihavehuset er genbrug, og nogle har parret frisket op med maling, mens andre har fået lov at være.
– Da det er et kolonihavehus, hvor udeliv, afslapning og hygge med vennerne skal gå op i en højere enhed, er vores indretning præget af, at huset er til for at blive brugt. Kolonihaven skal være hjemlig, let og funktionel, og der skal være plads til at slappe af og hygge sig. For os er kolonihaven et sted, hvor vi kan stresse af, nyde tosomhed og samle gode venner. Men det er også en kreativ legeplads, hvor vi kan få lov at gøre ideer til virkelighed, fortæller Kathrine.
Man forstår godt, hvorfor Kathrine og Mark faldt for det lille kolonihavehus! På den store træterrasse står solen på fra klokken 11 og resten af dagen. Her nyder Kathrine roen langt væk fra det hektiske byliv.
Mark tager sig en slapper i et af havens hyggelige hjørner. Bambusbordet stod i kolonihaven ved overtagelsen. Det blev malet mintgrønt med en af de mange farveprøver, parret bragte hjem, da huset skulle males.
IDE
En gammel dåse til oliven bliver brugt som potteskjuler på bordet.
Spisebordet i teak nåede Kathrine og Mark lige akkurat at redde, inden et familiemedlem ville smide det ud. Efter en slibning og oliering blev det så godt som nyt. Stolene er dels fra Ikea og dels malede loppefund. Plakaten er købt på en venindetur til Berlin på Bauhaus-museet, og lampen er et loppefund.
Kathrine har lavet en dejlig sommerkage med marengsbunde, vaniljeflødeskum og forskellige bær plukket i haven.
Det originale køkken var for lavt, så parret fandt et brugt JKE Design-køkken, som de friskede op med maling. Tapetet er fra Ferm Living, gulvtæppet fra Søstrene Grene og bord og stol er loppefund.
Hylden fra Ikea passer på det fine lysegule stel, som Kathrine har fået af en kollega. Håndklædet er fra time2bath.com
I køkkenet er skønne loppesager forenet med keramikfund som fadet fra Anne Black og vasen fra Lyngby by Hilfling.
Soveværelset er lyst og indbydende. Vitrineskabet fandt parret i Den Blå Avis, gulvtæppet er lånt af venner, og lampen stod i huset ved overtagelse. De gamle blomsterbilleder er dels gaver fra Kathrines veninder og dels et værk af Kathrines mormor, Inge Horsbøl. Garnkunstværket er et af Kathrines fritidsprojekter.
IDE
Stil et lavt vitrineskab på gulvet, så får du overskuelig opbevaring og afsætningsplads på en gang.
På sengen ligger puder fra Søstrene Grene. I vinduet står en vase fra Anne Black med grønt fra haven.
Stuen er indrettet med gamle lænestole i støvede grønne farver. Den ene stod i huset ved overtagelsen, og den anden er en foræring. Som sofabord bruges en gammel kabeltromle. Flagranken er fra Søstrene Grene.
De to fine knager er fundet i Ikea, keramiklampen er et loppefund, mens håndklædet er fra time2bath.com
Ribben er en gammel 70’er sag fra Kathrines mormors gamle hus. Kathrine bruger den som garderobe til sko og tasker.
Udebadet er hjemmelavet og består af et brusehoved fra Bloomingville, forskellige kobberdele og -rør foruden blå håndtag fra gamle vandinstallationer, som Mark fandt hjemme hos sine forældre.
Vasketøjet er hængt til tørre i den friske luft.
For at udnytte al plads på badeværelset har parret tegnet og bygget et skab med lakerede OSB-låger. For at få et helt enkelt look har de valgt huller som håndtag.
I soveværelset er der blevet plads til et lille skrivebord fundet i storskrald. Skufferne er købt i Trævarefabrikernes Udsalg. Jørgen Bækmark-stolen er et loppefund.
Blå sommerblomster i et skønt stilleben med gamle vaser samt en vase fra Lyngby by Hilfling.
Da Kathrine og Mark lavede udebruseren fik de i samme omgang forlænget terrassen, så de nemt kan suse fra badet ind i huset uden at få snavsede fødder. Højbedet er bygget af restbrædder fra terrassen og bruges til krydderurter.
I skuret er der plads til både haveredskaber og hynder.
Fra soveværelset er der kig gennem stuen og til badeværelsesdøren, som Kathrine har malet i en skøn mintgrøn. Hun synes, det er kedeligt, at døre altid er hvide eller i naturtræ. Ved siden af står en lille reol, som Mark har fundet på et loppemarked.
IDE
Er du mest til hvide vægge, men savner du lidt farve i dit hjem, så mal en enkelt dør i en flot farve.