Louise Campbell: ”Jeg ønskede at frembringe et testel, som er elegant uden at være ærefrygtindgydende”
Designeren Louise Campbell har fået te ind med modermælken, men drikker den helst uden mælk. Hun er vokset op med strikse te-ritualer og lærte tidligt at stritte med fingrene, når eftermiddagskoppen skulle indtages.
I 10 år har Royal Copenhagens Elements, der er en legende nyfortolkning af elementer fra husets klassiske stel, forsynet os med smukt porcelæn. I anledning af jubilæet, kan du nu også dække op til te for to. Eller flere. Vi drak en kop med designeren bag.
Du er halvt engelsk. Hvad er dit forhold til te?
– Begge mine forældre har meget strikse te-ritualer og drikker hver te til sin tid. Earl Grey med citron og honning før morgenmad og en lind strøm af sorte sorter i dagens løb. Med mælk og hældt op i omvendt rækkefølge. Altid, uden undtagelse, en hel kande te klokken 15 og altid med en småkage eller tre til. Henad aften introduceres diverse blomster- og urteteer. Eller rettere, mynte til den ene, kamille til den anden, ingen gradbøjning dér. Slet ikke, når det gælder den kop, som skal med i seng. Intet kan bringe nogen af dem så meget ud af fatning, som hvis de ved tetid (altså en 10 gange om dagen) opholder sig et sted (eksempelvis hos mig), hvor de rette ingredienser til de utallige daglige ritualer mangler.
Elements-testel fra Royal Copenhagen. Priser fra 329 kr. Foto: PR.
Hvad er dit første teminde?
– Min mor var med i en bogklub, da jeg var i øjenhøjde med serveringsbordet. Når de læsende – eller talende – damer kom hjem til os, blev det fine te-stel stillet frem. Særligt tyndt, særligt klirrende, så nok se, men ikke røre for små pilfingre. Jeg erindrer følelsen af ærefrygt. Apropos fingre, så kunne damerne stritte så fornemt med mange af deres, når der skulle nippes til den dampende te.
Hvordan laver man den bedste te?
– Med omhu for teen og omsorg for modtageren.
Hvad er din yndlingste?
– Min yndlingste, hvis man kan kalde den det, plukkes frisk fra haven og proppes direkte ned i kanden. Helst mynte eller verbena. Det bliver ikke bedre. Ellers drikker jeg stort set al te, så længe den ikke smager af lakrids eller har brygget for længe. Man skulle jo nødig blive som sine forældre ...
Med eller uden mælk?
– Helst uden. Shhhhh.
Du har designet en ny tekande, kop og underkop i anledning af Elements 10 års-jubilæum: Kan du fortælle lidt om inspirationen?
– Jeg ønskede at frembringe et testel, som er elegant uden at være ærefrygtindgydende. Ikke et, man gemmer til særlige lejligheder, men et som kan og må bruges hele tiden, hele livet. Kanden er rummelig, men ikke tung, nem at håndtere, tryg og god at røre ved og rummer små overraskelser i dekorationen. Koppen er åben, så den rette temperatur kan rammes og rar at nippe fra. Og så er der selvfølgelig plads til småkager i underkoppen. Lidt mine forældre er jeg nok alligevel blevet.