Tillykke til 7'eren
Arne Jacobsens '7’eren' er et flagskib i dansk designhistorie og har igennem tiden slået samtlige salgsrekorder. I år fejrer stolen 60 års jubilæum og det fejres med to særudgaver.
Arne Jacobsen har mere end nogen anden designer været pioneren bag nordisk enkelhed. Og det er bl.a. stolen 7’eren, som har givet Arne Jacobsen en fremtrædende plads i designhistorien. Flere end seks millioner eksemplarer af den firbenede stabelstol har indtil videre fundet vej ud på danske og internationale gulve.
- 7’eren er indbegrebet af en klassiker, som mange af os er vokset op med, og den bliver ved med at holde, siger chefredaktør Mette Barfoed.
I år fejrer stolen 60-årsjubilæum, og Fritz Hansen markerer anledningen ved at producere to særudgaver af stolen, som kun kan købes i 2015. En maskulin udgave med en mørkeblå, lakeret skal og pulverlakerede, matpolerede ben. Og en feminin udgave i en sart lyserød lakering med 24 karats guldbelagte ben, fra 4.500 kr.
Stolen blev oprindeligt skabt i 1955, som en videreudvikling af den trebenede Myren, som var designet og udviklet til Novo Nordisks kantine tilbage i 1952.
7’eren var på samme måde tænkt som et praktisk, let og billigt hverdagsmøbel – lavet i presset krydsfiner efter en teknik, som Eames-brødrene nogle år tidligere havde skabt.
Den klassiske stol har i dag slået sig fast som et møbel i verdensklasse og har blandt andet en permanent plads på The Museum of Modern Art i New York.