Citronmedaljer
10-12 stk.
Ingredienser
- 300 g mel
- 200 g smør
- 100 g sukker
- 1 æg
- Creme:
- 2 æg, evt. pasteuriserede
- 2 spsk. sukker
- 1 spsk. maizena
- 21⁄2 dl mælk
- lidt vaniljesukker eller revet citron
- Glasur:
- ca. 2 spsk. citronsaft
- flormelis
- Smuldr smør og mel, bland med sukker, og ælt dejen sammen med ægget. Alternativt køres alle ingredienserne sammen i foodprocessoren. Læg dejen køligt en times tid eller længere.
- Rul den ud i 2-3 mm’s tykkelse, stik den ud i runde kager af den ønskede størrelse, og flyt dem forsigtigt over på bagepapir. Prik med en gaffel, og bag kagerne ved 180 gr. i ca. 12 min., eller til kanten har fået lidt farve. Lad dem blive kolde, og gem dem i en tæt dåse, til de skal bruges.
- Rør cremen sammen efter anvisningen på pakningen, tilsæt fintrevet citronskal, og lad cremen trække mindst en time, gerne længere. Fordel cremen på halvdelen af kagerne ved hjælp af en sprøjtepose.
- Rør citronsaften til en tyk glasur med sigtet flormelis, bred den ud på den anden halvdel af kagerne, og lad den stivne. Læg herefter kagerne sammen, og server straks.