Fru Pigalopp-kage
Denne kage, bagt af Trine Hahnemann, er som fru Pigalopp: overdådig og fuld af kærlighed ❤
FRU PIGALOPP-KAGE
(12 pers.)
Lagkagebunde:
smør til formen
6 store æg
300 g sukker
250 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
Kagecreme:
2 vaniljestænger
4 æggeblommer
6 spsk. flormels
6 dl piskeflød
Frugt:
1 kg jordbær
300 g ribs
500 g hindbær
1. Bag bundene, dagen før de skal bruges. Ellers er de for svære at skære. Smør en 28 cm stor springform, og beklæd bunden med bagepapir. Forvarm ovnen til 180 grader/varmluft.
2. Pisk æg og sukker sammen med en elpisker, til blandingen har fordoblet eller, endnu bedre, tredoblet sin volumen og er blevet lysegul. Sigt mel og bagepulver i, og vend forsigtigt dejen sammen.
3. Hæld dejen i den smurte springform, og bag den i 25 minutter. Tjek med en kødnål, om den er færdig. Hvis der ikke hænger dej ved, når den stikkes ned i midten, er bunden færdig. Tag kagen ud af ovnen, og sæt den på en bagerist for at køle af, før springformen tages af. Lad den stå natten over for at sætte sig.
4. Lav cremen. Del vaniljestæn-gerne på langs, og skrab kornene ud med spidsen af en skarp kniv. Kom dem i en skål sammen med æggeblommer og flormels, og pisk med en elpisker, til blandingen er meget lys og luftig. Pisk fl-den meget stiv, og vend den i æggemassen.
5. Skyl jordbærrene, nip dem, og skær dem i halve eller kvarter, afhængig af størrelsen. Fjern stilkene på halvdelen af rib-sene. Skyl alle ribsene.
6. Skær kagen igennem på den vandrette led til tre bunde med en lang savtakket kniv. Læg den nederste bund på et stort, rundt kagefad. Fordel en tredjedel af cremen på bunden, og fordel derefter en tredjedel af jordbærrene og hindbærrene samt halvdelen af ribsene uden stilk. Gentag med de næste to bunde, og pynt med ribsene på stilk på toppen.
7. Lad lagkagen stå i 30 minutter, før den serveres. Vær forsigtig, når du bærer den ind til bordet. Desuden er det en udfordring at skære den i pæne stykker, så hav kagetallerkenerne parat!
Fru Pigalopp
Børnebøgerne om Fru Pigalopp er skrevet af den norske forfatter Bjørn Rønningen. I 1978 viste DR julekalenderen ‘Fru Pigalopp og juleposten’ om den trivelige dame, som bor i ‘tusinddørshuset’.
► SE OGSÅ: Trine Hahnemanns lækre hindbær-éclairs
► SE OGSÅ: Bag lækre mysliscones
► SE OGSÅ: Sødt og sundt