John Prices torsk a la Flamand
Torsk fra Flandern er engod vinterret og en afPrices bedste retter.
„Nede i Belgien, hvor fiske- og anden snakforegår, ligger et stort landområde kaldetFlandern. Flamlænderen taler flamsk og laverselvfølgelig torsk, som de kalder a la Flamand– den er internationalt kendt – hvorfor ogsåDe, kære læser, bør kende den. De laver godmad i Belgien“
(4 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Ovntid: Ca. 10 min.
- Ikke fryse-egnet
- Ingredienser:
- 4 skiver torsk eller torskefileter
- salt, peber og revet
- muskat
- smør
- 4 skiver citron
- 3-4 skalotteløg (finthakkede)
- 1 bdt persille
- 1 kvist timian
- et par laurbærblade
- ca. ½ flaske hvidvin
- 6-8 tvebakker
- paprika
- kapers
- Lad torskestykkernetrække i salt, peber ogrevet muskat i 10-15 min.
- Læg dem i et ovnfastfad, der er rigeligt smurtmed smør. Læg 1 skivecitron på hver. Drys medskalotteløg.
- Læg krydderurterneombundetmed en snor i fadet. Hældvin ved, så fisken lige erdækket. Sæt fadet i ovnenved 250 grader i 10min.
- Hæld skyen over ien lille gryde. Bring i kogog rør smør i. Smag til oghæld sovsen ved fisken.
- Drys paprika og kaperspå citronskiverne. Kogtekartofler eller brød, f.eks.flutes, serveres til.