John Prices torsk a la Flamand

John Prices torsk a la Flamand

Torsk fra Flandern er engod vinterret og en afPrices bedste retter.

„Nede i Belgien, hvor fiske- og anden snakforegår, ligger et stort landområde kaldetFlandern. Flamlænderen taler flamsk og laverselvfølgelig torsk, som de kalder a la Flamand– den er internationalt kendt – hvorfor ogsåDe, kære læser, bør kende den. De laver godmad i Belgien“

(4 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Ovntid: Ca. 10 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 4 skiver torsk eller torskefileter
  • salt, peber og revet
  • muskat
  • smør
  • 4 skiver citron
  • 3-4 skalotteløg (finthakkede)
  • 1 bdt persille
  • 1 kvist timian
  • et par laurbærblade
  • ca. ½ flaske hvidvin
  • 6-8 tvebakker
  • paprika
  • kapers

  1. Lad torskestykkernetrække i salt, peber ogrevet muskat i 10-15 min.
  2. Læg dem i et ovnfastfad, der er rigeligt smurtmed smør. Læg 1 skivecitron på hver. Drys medskalotteløg.
  3. Læg krydderurterneombundetmed en snor i fadet. Hældvin ved, så fisken lige erdækket. Sæt fadet i ovnenved 250 grader i 10min.
  4. Hæld skyen over ien lille gryde. Bring i kogog rør smør i. Smag til oghæld sovsen ved fisken.
  5. Drys paprika og kaperspå citronskiverne. Kogtekartofler eller brød, f.eks.flutes, serveres til.