Æble- og pærechips
Ingredienser
- 30- 40 chips
- 2 mellemstore, faste æbler, f.eks. pink lady, elstar, mutzu eller holsteiner cox
- 2 mellemstore ikke for modne pærer, f.eks. conference eller william stødt krydderi efter eget valg: stødt kanel, ingefær, kardemomme eller andet − prøv dig frem.
Sådan gør du
- Skær frugten ud i meget tynde skiver på tværs af kernehuset, så det danner en slags ”stjerne”, skiverne skal være omkring 2 mm − det er nemmest med et mandolinjern, men en skarp kniv kan fint gøre det. Læg skiverne på to bageplader med bagepapir, og drys med krydderier efter eget valg.
- Bag frugtskiverne ved 50 grader i ca. 3 timer, tjek gerne undervejs. Lad chipsene køle helt af med ovnlågen på klem, opbevar dem derefter i en lufttæt beholder.
PRØV OGSÅ: Chrunchy peanutbutter balls