Æbletærte opskrift

Æbletærte med kanel

7

Ingredienser

  • Mørdej
  • 225 g hvedemel
  • 75 g flormelis
  • 150 g koldt smør
  • 1 æggeblomme
  • 1 tærteform 28 cm, ca. 10 stk.
  • Æblefyld
  • Ca. 8 syrlige, faste æbler, f.eks. discovery
  • 60 g smør
  • 100 g sukker
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk muskat (kan udelades)
  • 2,5 dl cremefraiche 38 %
  • 1 æg L
  • 150 g revet marcipan

Sådan laver du desserten

  1. Start med at lave mørdejen således ved at blande mel og flormelis i en skål. Skær smørret i mindre tern, og gnid det ind i melblandingen, til det har en let klumpet, „raps-agtig" konsistens. Tilsæt æggeblommen, og ælt med let hånd, indtil dejen hænger sammen, og er nogenlunde ensartet. Pak mørdejen ind i film, og lad den ligge køligt en halv times tid. Imens laver du æblerne.
  2. Skær æblerne ud i både, og smelt smørret i en tykbundet pande. Tilsæt æbler, sukker og krydderier, og lad æblerne stege i 6-8 min, til de er møre. Tag æblerne af varmen og lad dem køle let ned. Tænd ovnen på 175 grader.
  3. Rul mørdejen ud til ca. 5 mm tykkelse – undgå at bruge for meget mel, hvis den klistrer til bordpladen. Brug evt. i stedet to stykker bagepapir at rulle ud imellem. Læg den over i den smurte tærteform, og fordel de lune æbler ovenpå.
  4. I en skål pisker du cremefraiche og æg, indtil blandingen er glat og vender den revne marcipan i og hælder massen over æblerne. Bag nu tærten i 25-30 minutter, indtil den er let fast og gylden på overfladen. Lad tærten køle af, før du begynder at skære i den. Drys med flormelis før servering.