Æblepie med kanelsnegle
Hvis en æbletærte og en kanelsnegl fik et barn, ville denne vidunderlige kage være resultatet. Tærtedej, kanelremonce og saftigt æblefyld – det perfekte match.
1 tærte, 10-12 stykker
Total:55 minutter
Dej:
- 450 g hvedemel
- 150 g flormelis
- ½ tsk. salt
- 225 g koldt smør
- 1 æg
- ½ dl iskoldt vand
- 125 g farin
- 75 g blødt smør
- 1 spsk. stødt kanel
- 1 tsk. mel
- 1½ kg madæbler (1 kg både)
- 150 g sukker
- 3 spsk. mel
- 1 tsk. stødt kanel
- 1 æg til pensling
- cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis
Sådan gør du
- Dej:
- Bland mel, flormelis og salt, og hak det sammen med det kolde smør til en grynet masse – brug evt. en foodprocessor.
- Tilsæt sammenpisket æg og iskoldt vand, og saml hurtigt dejen. Pak dejen ind, og lad den hvile i køleskab i 30-60 min.
- Remonce:
- Rør remoncen sammen – evt. over et varmt vandbad.
- Fyld:
- Skræl og udkern æblerne, og skær dem i tynde både. Bland sukker, mel og kanel sammen, og vend det grundigt med æblerne.
- Kanelsnegle:
- Del dejen i 2 portioner, og rul dem ud til rektangler (ca. 30x35 cm). Smør remoncen på dejen, og rul tæt sammen som roulader. Sæt dem i køleskab i 30 min. Skær rouladerne i 1 cm tykke skiver.
- Tærtebund og låg:
- Læg de små snegle tæt sammen på 2 stykker bagepapir, så de danner 2 cirkler. Læg bagepapir ovenpå, og rul forsigtigt dejen ud i ca. ½ cm’s tykkelse.
- Tærte:
- Læg et lag kanelsnegledej i bunden af et tærtefad/pieform (26-28 cm), og pensl dejen med sammenpisket æg. Hæld æblefyldet i, læg et lag kanelsnegledej ovenpå, og tryk dejen sammen kanten rundt. Fjern overskydende dej i kanten.
- Pensl overfladen med sammenpisket æg, lav 4-6 rids, så luften kan slippe ud, og bag tærten midt i ovnen ved 175 grader i 50-60 min.
- Lad tærten køle af i formen, og servér den lun eller afkølet (ikke køleskabskold) med cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis