Ærtesuppe med yoghurt og grøn dukkah

Ærtesuppe med yoghurt og grøn dukkah

Vi giver dig her opskriften på en cremet og frisk ærtesuppe med sprød og knasende dukkah.

4 personer

Ingredienser

  • 3 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie + ekstra til servering
  • 600 g ærter, bælgede
  • 4 dl hønsefond
  • 2 dl vand
  • 2 dl sødmælk
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 50 g pistaciekerner
  • 1 spsk korianderfrø
  • 1 spsk fennikelfrø
  • 1 tsk sorte peberkorn
  • 2 spsk sesamfrø
  • 1 tsk flagesalt

Sådan gør du

  1. Pil og hak skalotteløg og hvidløgsfed fint. Varm olien i en gryde, og svits skalotteløgene ved middelvarme, til de bliver blanke.
  2. Kom hvidløg og ærter i (gem lidt til pynt), og vend rundt 1 minuts tid.
  3. Tilsæt hønsefond, vand og mælk, og giv suppen et opkog.
  4. Blend den derpå, til den er helt cremet, og rør yoghurten i lige før servering.
  5. Dukkah: Rist pistaciekerner på en tør pande, til de bliver lysebrune i kanten.
  6. Kom dem over i en morter. Rist nu også korianderfrø, fennikelfrø, peberkorn og sesam, til sesamfrøene begynder at poppe.
  7. Kom også dette over i en morter, og knus så sammen med salt.
  8. Server suppen toppet med lidt ekstra friske ærter, olivenolie, dukkah og evt. lidt mere yoghurt.