Æggekage med spinat og kartofler
(2 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Koge/stegetid: 30 min.
- Ikke fryse-egnet
- Ingredienser:
- 1 løg (finthakket)
- 1 spsk olivenolie
- 1-2 fed hvidløg (finthakket)
- 400 g kartofler (skrællede og i tern)
- 2 dl vand
- 1 pakke frossen hel spinat (optøet)
- 4-5 æg
- ½ dl fløde
- salt og peber
- Tilbehør:
- brød
- evt. en god chutney
- Steg løgene bløde i engryde med olie. Vend hvidløg og kartofler i og krydr med salt og peber.Tilsæt vand og lad det simre, til kartoflerneer næsten møre – ca. 10 min. Hæld væsken fra og vend spinaten i.
- Pisk æggene sammenmed fløde, salt ogpeber og vend kartoffel/spinatblandingen i. Smelt smør på enpande og hæld æggemassenpå.
- Steg æggekagen, til den er gennemvarm og gylden – ca. 15 min.Vend den evt. ved hjælp af et grydelåg, så den får skorpe på begge sider, eller sæt panden i ovnen ved 180 grader i ca. 10 min.
- Server med groft brød.