Amerikansk gulerodskage med flødeostcreme
Lækker gulerodskage med valnødder og dadler. Her får du opskriften - mums!
(25 stk.)
Ingredienser
- Dej:
- 4 æg
- 2½ dl farin
- 1 dl sukker
- 1 spsk. fintrevet frisk ingefær
- 1 spsk. kanel
- 250 g groftrevne gulerødder
- 100 g tørrede dadler
- 1 dl neutral olie
- 4½ dl (ca. 270 g) hvedemel
- ½ tsk. fint salt
- 2 tsk. bagepulver
- evt. 100 g grofthakkede valnødder
- Flødeostecreme:
- 75 g smør
- 1 dl flormelis
- 1 tsk. vaniljesukker el. korn fra 1 vaniljestang
- 200 g flødeost
- Kom æg, farin,sukker, ingefær ogkanel i en skål, ogpisk det cremet.
- Tilsæt gulerødder og dadler skåreti små tern. Hældolien i.
- Kom mel, salt ogbagepulver i en si,og sigt den ned i æggesnapsblandingen.
- Hak valnøddernegroft, og kom demi dejen. Rør dejengrundigt sammen, tilden er ensartet.
- Kom dejen i enform med bagepapir(25 x 25 cm). Stilkagen midt i ovnen,og bag den 45-50min. ved 200 gr. Dækkagen med stanniol,hvis den bliver formørk undervejs.
- Pisk smør, flormelis og vanilje cremet,og bland flødeosteni.
- Fordel cremen pågulerodskagen, nårkagen er afkølet,eller kom cremen isprøjtepose, og pyntmed rosetter påhvert enkelt stykke.