Amerikansk gulerodskage med flødeostcreme

Amerikansk gulerodskage med flødeostcreme

Lækker gulerodskage med valnødder og dadler. Her får du opskriften - mums!

(25 stk.)

Ingredienser

  • Dej:
  • 4 æg
  • 2½ dl farin
  • 1 dl sukker
  • 1 spsk. fintrevet frisk ingefær
  • 1 spsk. kanel
  • 250 g groftrevne gulerødder
  • 100 g tørrede dadler
  • 1 dl neutral olie
  • 4½ dl (ca. 270 g) hvedemel
  • ½ tsk. fint salt
  • 2 tsk. bagepulver
  • evt. 100 g grofthakkede valnødder
  • Flødeostecreme:
  • 75 g smør
  • 1 dl flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker el. korn fra 1 vaniljestang
  • 200 g flødeost

  1. Kom æg, farin,sukker, ingefær ogkanel i en skål, ogpisk det cremet.
  2. Tilsæt gulerødder og dadler skåreti små tern. Hældolien i.
  3. Kom mel, salt ogbagepulver i en si,og sigt den ned i æggesnapsblandingen.
  4. Hak valnøddernegroft, og kom demi dejen. Rør dejengrundigt sammen, tilden er ensartet.
  5. Kom dejen i enform med bagepapir(25 x 25 cm). Stilkagen midt i ovnen,og bag den 45-50min. ved 200 gr. Dækkagen med stanniol,hvis den bliver formørk undervejs.
  6. Pisk smør, flormelis og vanilje cremet,og bland flødeosteni.
  7. Fordel cremen pågulerodskagen, nårkagen er afkølet,eller kom cremen isprøjtepose, og pyntmed rosetter påhvert enkelt stykke.