Bag berømte kager
Vi kender alle kagerne med de smukke pigenavne og har sikkert også spist dem utallige gange, men hvem var egentlig kvinderne, som i sin tid lagde navn til de søde sager?
Madeleine
Der verserer to forskellige forklaringer på, hvem Madeleineka-gerne er opkaldt efter. Den ene hævder, hun var en berømt konditor, Madeleine Paulmier, der levede i 1800-tallet. Den anden, at Madeleine Paulmier var kok for den franske kong Louis den 15.’s svigerfar, som opkaldte kagerne efter hende. Verdenshistoriens mest berømte Madeleinekage er nok den fra Marcel Prousts ’På sporet af den tabte tid’, hvor kagen bliver dyppet i lindete, og smagen og duften vækker både erindringen om fortællerens svundne barndom og hele hans kunstneriske skaberkraft. Karakteristisk for Madeleinekagerne er, at de altid er lette og luftige og ligner en lille muslingeskal.
Tid: TIP: Tarte tatinTid:Tærtebund: Tilbehør: Pavlova
Tid:
Sarah Bernhardt
Kagerne består af en sprød makronbund med en luftig chokoladetrøffel overtrukket med et tykt lag mørk chokolade. De siges at være den kulinariske legemliggørelse af den smukke franske skuespillerinde Sarah Bernhardt fra Teatre Comédie-Francaise i Paris. Hun var måske den mest berømte skuespillerinde i det 19. århundrede, og der var bud efter ’den vidunderlige Sarah’, som hun blev kaldt, over hele Europa.
Tid: ► SE OGSÅ: Kartoffelkager a la Blomsterberg► SE OGSÅ: Lækker gulerodslagkage med mascarpone► SE OGSÅ: 5 lækre opskrifter på kager uden mel