Blinis med asparges og rejer
Imponer dine gæster med en lækker lille blinis hapser til forret.
4 pers. som forret
Ingredienser
- Blinis:
- 15 g smør
- 3 dl mælk
- 15 g gær
- 3 æggeblommer
- ½ tsk salt
- 200 g hvedemel
- 3 æggehvider
- smør til bagning
- 250 g grønne asparges
- 3 tomater
- 2 forårsløg
- 2 spsk limesaft
- salt, peber
- 200 g kogte, pillede fjordrejer
- Tilbehør:
- cremefraiche
- Smelt smørret i en gryde. Kom mælken i, og hæld straks blandingen i en skål. Når blandingen er lunken, udrøres gæren heri. Rør æggeblommer og salt i. Rør hvedemel i til en glat dej. Stil dejen til hævning med et klæde over et lunt sted 2-3 timer.
- Pisk æggehviderne stive, og vend dem i.
- Bag dejen på en blinipande i smør til små, tykke pandekager, der bliver ca. 36 stk.
- Skær den nederste træede del af aspargesene. Skær dem i 1 cm stykker, og kog dem 2 min. i letsaltet vand. Afdryp og afkøl dem i en sigte. Bland asparges med tomater i små tern og snittede forårsløg. Smag til med limesaft, salt og peber.
- Server pandekagerne med aspargessalaten, fjordrejer og cremefraiche.