Boller med marcipanfyld

Boller med marcipanfyld

Det ser sødt ud at bage bollernei papirkapsler, og så hardu samtidig styr på fyldet, ogsåselvom dejen måske ikke lukkerhelt tæt.

ca. 16 stk.

Ingredienser

  • Boller med marcipanfyld
  • 100 g smør
  • 2 dl mælk
  • 40 g gær
  • 3 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • ca. 450 g mel
  • 1 port. marcipanfyld
  • Marcipanfyld:
  • 50 g marcipan plukkes i stykker og blandes med 50 g sukker. Massen røres jævn med lidt æggehvide.
  • Pynt:
  • glasur, sukkerpynt

Sådan bager du boller med marcipanfyld

  1. Smelt smørret i en kasserolle, og tag den fra varmen. Tilsæt mælk, og når den er håndvarm smuldret gær, sukker og salt. Hæld ca. 1/3 af melet i væsken, og rør blandingen klumpfri.
  2. Fortsæt med mere mel, til dejen er smidig. Dæk skålen tæt, og lad dejen hæve ca. 45 min. et lunt sted.
  3. Gør marcipanfyldet klar.
  4. Sigt mel på bagebordet, vend dejen ud, og sigt også mel over den. Rul den forsigtigt ud i knap 1 cm’s tykkelse, og skær den i firkanter, der måler ca. 11 x 11 cm.
  5. Læg 1 tsk. fyld på hver firkant, og luk den omhyggeligt. Læg dejen på sammenføjningen, evt. i papirkapsler i en muffinsform, og lad den hæve 20-30 min.
  6. Pensl med resten af ægget, bag bollerne ved 210 gr. i ca. 13 min. (lidt længere, hvis de bages i papir), og køl dem af.
  7. Pynt med en stribe glasur og lidt sukkerpynt.