Boller med marcipanfyld
Det ser sødt ud at bage bollernei papirkapsler, og så hardu samtidig styr på fyldet, ogsåselvom dejen måske ikke lukkerhelt tæt.
ca. 16 stk.
Ingredienser
- Boller med marcipanfyld
- 100 g smør
- 2 dl mælk
- 40 g gær
- 3 spsk. sukker
- 1 tsk. salt
- ca. 450 g mel
- 1 port. marcipanfyld
- Marcipanfyld:
- 50 g marcipan plukkes i stykker og blandes med 50 g sukker. Massen røres jævn med lidt æggehvide.
- Pynt:
- glasur, sukkerpynt
Sådan bager du boller med marcipanfyld
- Smelt smørret i en kasserolle, og tag den fra varmen. Tilsæt mælk, og når den er håndvarm smuldret gær, sukker og salt. Hæld ca. 1/3 af melet i væsken, og rør blandingen klumpfri.
- Fortsæt med mere mel, til dejen er smidig. Dæk skålen tæt, og lad dejen hæve ca. 45 min. et lunt sted.
- Gør marcipanfyldet klar.
- Sigt mel på bagebordet, vend dejen ud, og sigt også mel over den. Rul den forsigtigt ud i knap 1 cm’s tykkelse, og skær den i firkanter, der måler ca. 11 x 11 cm.
- Læg 1 tsk. fyld på hver firkant, og luk den omhyggeligt. Læg dejen på sammenføjningen, evt. i papirkapsler i en muffinsform, og lad den hæve 20-30 min.
- Pensl med resten af ægget, bag bollerne ved 210 gr. i ca. 13 min. (lidt længere, hvis de bages i papir), og køl dem af.
- Pynt med en stribe glasur og lidt sukkerpynt.