Bountykage
Vi har ladet os inspirere af de skønne Bounty-choko-ladebarer, der fås med både lyst og mørkt chokolade-overtræk. Kagebundene er bagt med kokosmel, fugtetmed sukkerlage og lagt sammen med chokoladecreme,før hele kæmpekagen er blevet overtrukket medchokolade, næsten som en rigtig Bounty-bar.
Ingredienser
- Arbejdstid: 1 time
- Bagetid: 25 min.
- Hviletid: 1 time
- Fryse-egnet
- Kage:
- 4 æg
- 250 g sukker
- 250 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- ¼ knsp salt
- 150 g kokosmel
- 125 g smeltet smør
- Sukkerlage:
- 2 dl vand
- 2 dl sukker
- evt. 1-2 spsk citron- eller limesaft
- Chokoladecreme:
- 150 g mørk chokolade
- 2 dl piskefløde
- Overtræk:
- 150 g mørk chokolade
- 30 g smør
- Tænd ovnen på 180 grader. Smør en bradepande (25 x 30 cm) med smør eller fór den medbagepapir.Pisk æg og sukker til en tyk og luftig creme – det tager ca. 8 min.med en håndmikser.
- Sigt mel og bagepulver sammen og vend det i æggemassen ad et par omgange. Tilsæt saltog kokosmel og vend smeltet smør i dejenlidt ad gangen.
- Fyld dejen i formen og sæt den midt i ovnen ca. 25 min. Tjek med entandstikker, om kagen er gennembagt, og vend den ud på en rist til afkøling.
- Sukkerlage: Kog vand, sukker og evt. citrussafttil en lage og ladden køle af.
- Chokoladecreme: Hak chokoladen groft. Giv fløden et opkog og tag den af varmen. Hæld chokoladen i fløden og rør, til den er smeltet.Lad cremen blive kold og pisk den luftig meden håndmikser.
- den lange led og flækde to stykker, så der bliver i alt fire bunde. Skær dem evt. til, så de får afrundede hjørner.Dryp dem med sukkerlageog læg dem sammenmed chokoladecreme. Stil kagen koldt 1 times tid.
- Hak overtrækschokoladengroft og smelt den i en skål over vandbad. Tilsæt smørret og rør, til det er smeltet sammenmed chokoladen. Bred chokoladeovertrækket over kagen og lav evt. ”Bountymønster”på overfladen. Stil kagen køligt, til chokoladener stivnet.