Bountykage

Bountykage

Vi har ladet os inspirere af de skønne Bounty-choko-ladebarer, der fås med både lyst og mørkt chokolade-overtræk. Kagebundene er bagt med kokosmel, fugtetmed sukkerlage og lagt sammen med chokoladecreme,før hele kæmpekagen er blevet overtrukket medchokolade, næsten som en rigtig Bounty-bar.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1 time
  • Bagetid: 25 min.
  • Hviletid: 1 time
  • Fryse-egnet
  • Kage:
  • 4 æg
  • 250 g sukker
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • ¼ knsp salt
  • 150 g kokosmel
  • 125 g smeltet smør
  • Sukkerlage:
  • 2 dl vand
  • 2 dl sukker
  • evt. 1-2 spsk citron- eller limesaft
  • Chokoladecreme:
  • 150 g mørk chokolade
  • 2 dl piskefløde
  • Overtræk:
  • 150 g mørk chokolade
  • 30 g smør

  1. Tænd ovnen på 180 grader. Smør en bradepande (25 x 30 cm) med smør eller fór den medbagepapir.Pisk æg og sukker til en tyk og luftig creme – det tager ca. 8 min.med en håndmikser.
  2. Sigt mel og bagepulver sammen og vend det i æggemassen ad et par omgange. Tilsæt saltog kokosmel og vend smeltet smør i dejenlidt ad gangen.
  3. Fyld dejen i formen og sæt den midt i ovnen ca. 25 min. Tjek med entandstikker, om kagen er gennembagt, og vend den ud på en rist til afkøling.
  4. Sukkerlage: Kog vand, sukker og evt. citrussafttil en lage og ladden køle af.
  5. Chokoladecreme: Hak chokoladen groft. Giv fløden et opkog og tag den af varmen. Hæld chokoladen i fløden og rør, til den er smeltet.Lad cremen blive kold og pisk den luftig meden håndmikser.
  6. den lange led og flækde to stykker, så der bliver i alt fire bunde. Skær dem evt. til, så de får afrundede hjørner.Dryp dem med sukkerlageog læg dem sammenmed chokoladecreme. Stil kagen koldt 1 times tid.
  7. Hak overtrækschokoladengroft og smelt den i en skål over vandbad. Tilsæt smørret og rør, til det er smeltet sammenmed chokoladen. Bred chokoladeovertrækket over kagen og lav evt. ”Bountymønster”på overfladen. Stil kagen køligt, til chokoladener stivnet.