Brændende kærlighed med selleri og basilikumolie

Brændende kærlighed med selleri og basilikumolie

4 personer

Ingredienser

  • 800 g kartofler
  • 250 g skrællet rodselleri i små tern
  • 2 dl kogende mælk
  • 25 g smør
  • salt, peber
  • 2 løg
  • 200 g bacon i tern
  • Basilikumolie:
  • 4 spsk. olivenolie
  • 4 spsk. basilikum

  1. Skræl kartofler og selleri, og skær kartoflerne i skiver og sellerien i tern. Kog begge dele i usaltet vand ca. 30 min. Hæld vandet fra, og mos kartofler og selleri med en kartoffelmoser eller håndmikser. Tilsæt kogende mælk og smør. Smag til med salt og peber.
  2. Hak basilikummen fint, og bland den med olie. Server basilikumolien til den brændende kærlighed.
  3. Hak løgene. Steg baconen sprød, og kom løgene i. Steg, til løgene er bløde. Anret mosen i et fad, og kom løg og bacon på toppen.