Chokolade-fudge
Fudge er sød amerikansk konfekt, som kan laves med forskellig smag.
(ca. 100 stk.)
Ingredienser
- Arbejdstid: 1 time
- Kogetid: 20-30 min.
- Ikke fryse-egnet
- Ingredienser:
- 350 g sukker
- 150 g farin
- 1 dl kakaopulver
- 2 dl sødmælk eller fløde
- 1 dl lys sirup
- 250 g mørk chokolade (hakket)
- 50 g smør
- 200 g valnøddekerner (grove stykker)
- Fór en form (20x20 cm)med bagepapir.
- Bland sukker, farin og kakao i en gryde og rør mælken i. Tilsæt sirup og rørover middel varme, til sukkeret er smeltet.
- Tag skeen op og lad blandingenkoge til 118 grader på et sukkertermometer (eller et stegetermometer,der går op til200 grader) – det tager ca. 20 min.
- Stil gryden i et koldt vandbad, til temperaturen er under100 grader.
- Tilsæt chokolade og smør og lad det smelte uden atrøre i det.
- Rør massen godt igennem (evt. med en håndmikser), når temperaturen er nede på ca. 60 grader.
- Tilsæt valnødder og bred massenud i formen. Lad denstivne ved stuetemperatur30-60 min.
- Skær konfekten i kvadrater på ca. 2x2 cm. Pak dem ind i cellofan, konfektkapsler eller æsker.