Chokolade-fudge

Chokolade-fudge

Fudge er sød amerikansk konfekt, som kan laves med forskellig smag.

(ca. 100 stk.)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1 time
  • Kogetid: 20-30 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 350 g sukker
  • 150 g farin
  • 1 dl kakaopulver
  • 2 dl sødmælk eller fløde
  • 1 dl lys sirup
  • 250 g mørk chokolade (hakket)
  • 50 g smør
  • 200 g valnøddekerner (grove stykker)

  1. Fór en form (20x20 cm)med bagepapir.
  2. Bland sukker, farin og kakao i en gryde og rør mælken i. Tilsæt sirup og rørover middel varme, til sukkeret er smeltet.
  3. Tag skeen op og lad blandingenkoge til 118 grader på et sukkertermometer (eller et stegetermometer,der går op til200 grader) – det tager ca. 20 min.
  4. Stil gryden i et koldt vandbad, til temperaturen er under100 grader.
  5. Tilsæt chokolade og smør og lad det smelte uden atrøre i det.
  6. Rør massen godt igennem (evt. med en håndmikser), når temperaturen er nede på ca. 60 grader.
  7. Tilsæt valnødder og bred massenud i formen. Lad denstivne ved stuetemperatur30-60 min.
  8. Skær konfekten i kvadrater på ca. 2x2 cm. Pak dem ind i cellofan, konfektkapsler eller æsker.