Chokoladefondue

Vidunderlig dessert: Chokoladefondue

Chokoladefondue er og bliver den hyggeligste måde at spise chokolade sammen på.

Ingredienser

  • Ca. 500 g chokolade, enten mørk, lys eller
  • mælkechokolade (evt. flere varianter)
  • piskefløde, der går 1 ½ dl til 200 g chokolade
  • udvalg af tørrede frugter, f.eks. abrikoser,
  • dadler, svesker.
  • marshmallows
  • marcipan
  • frisk frugt i tern, f.eks. ananas, mango, blommer, kiwi, banan

Sådan gør du

  1. Digestive kiks knækket i mindre stykker Tilbered frugten ved at skære den ud i mundrette stykker, og anret frugt, tørret frugt, marshmallows, marcipan i mindre bidder, kiks m.m. på et fad. Smelt chokoladen sammen med piskefløden, hver variant i sin skål, over vandbad.
  2. Sæt den smeltede chokolade på bordet med udvalget af ”dyppesager”, og læg bambusspid ved. Hav gerne en gryde med småkogende vand over i køkkenet, og hvis noget af chokoladen begynder at blive for koldt, sættes den ud et øjeblik i gryden.