Chokoladesalami
Helle for en ckokopølsemad!
Ingredienser
- 1 RULLE: 20–25 stykker
- 300 g tørrede figner
- 2 spsk cognac
- 40 g pistacienødder
- 40 g valnødder
- 40 g mandler
- 75 g dadler uden sten
- 50 g mørk chokolade (70 %)
- 1 nip stødt kanel
- 1 nip stødt kryddernellike.
- 1 tsk flagesalt.
Sådan gør du
- Skyl fignerne, og klip den hårde stilk af. Skær dem i strimler, og læg dem i en skål. Hæld cognac over, og lad det stå og trække i 30 minutter. Kør fignerne en gang i blenderen. Hak nødder, mandler, dadler og chokolade groft.
- Kom alle de hakkede ting og krydderierne op i en skål, og ælt det sammen med figenmassen. Form massen til en pølse, ca. 4 cm tyk, og pak den ind i smørrebrødspapir eller bagepapir.
- Lad rullen ligge køligt i mindst et døgn. Skæres i skiver på ½ cm’s tykkelse.
- Få mere insipration til julens søde sager her