Chokoladetoddy og müslifirkanter

Chokoladetoddy og müslifirkanter

En stærk, varm drik med muslifirkant at gumle til. Så er der sofahygge for alle pengene.

4

Ingredienser

  • Toddy:
  • 1 l mælk
  • 1 hel kanel
  • 1 stjerneanis
  • ¼ tsk revet muskatnød
  • 100 g mørk chokolade, hakket
  • 50 g lys chokolade, hakket
  • ¾ -1 dl mørk rom.
  • Müslibarer - opskriften giver ca. 16 barer
  • 200 g grovvalsede havregryn
  • 50 g hørfrø
  • 75 g solsikkekerner
  • 75 g rosiner
  • 50 g mandelflager eller splitter
  • 1 tsk kanel

  • 1 tsk fint salt
  • ½ tsk bagepulver
  • 75 g smør
  • 2 dl lys sirup eller honning
  • 1 æg, str L-XL , sammenpisket.

Sådan laver du chokoladetoddy og müslifirkanter

  1. Chokoladetoddy
  2. Varm mælken op til kogepunktet sammen med krydderierne. Sluk derefter for varmen. Lad det trække 10-15 min. Varm mælken op på ny og tilsæt de to slags chokolade. Sluk for varmen og hæld rommen på. Server rygende varm, (ikke kogende) som den er, eller toppet med flødeskum.
  3. Müslifirkanter:
  4. Bland havregryn, hørfrø, solsikkekerner, rosiner, mandelflager, kanel, salt og bagepulver i en skål. Smelt smørret og tilsæt sirup eller honing, og hæld blandingen i havregrynene. Tilsæt det sammenpiskede æg. Bred blandingen ud i en form/bradepande på ca 25x35 cm og tryk den godt sammen. Bag myslibarerne i ca 30 min. ved 170 grader, indtil de er jævnt gyldne og lysebrune. Jo mørkere du bager dem, jo sprødere bliver de. Tag myslifirkanterne ud og lad dem køle i fem minutter, før de fjernes fra formen og skæres i kvadrater eller aflange barer. De bliver sprøde efterhånden som de køler helt af. Opbevar dem i en lufttæt beholder.