Chokoladetoddy og müslifirkanter
En stærk, varm drik med muslifirkant at gumle til. Så er der sofahygge for alle pengene.
4
Ingredienser
- Toddy:
- 1 l mælk
- 1 hel kanel
- 1 stjerneanis
- ¼ tsk revet muskatnød
- 100 g mørk chokolade, hakket
- 50 g lys chokolade, hakket
- ¾ -1 dl mørk rom.
- Müslibarer - opskriften giver ca. 16 barer
- 200 g grovvalsede havregryn
- 50 g hørfrø
- 75 g solsikkekerner
- 75 g rosiner
- 50 g mandelflager eller splitter
- 1 tsk kanel
- 1 tsk fint salt
- ½ tsk bagepulver
- 75 g smør
- 2 dl lys sirup eller honning
- 1 æg, str L-XL , sammenpisket.
Sådan laver du chokoladetoddy og müslifirkanter
- Chokoladetoddy
- Varm mælken op til kogepunktet sammen med krydderierne. Sluk derefter for varmen. Lad det trække 10-15 min. Varm mælken op på ny og tilsæt de to slags chokolade. Sluk for varmen og hæld rommen på. Server rygende varm, (ikke kogende) som den er, eller toppet med flødeskum.
- Müslifirkanter:
- Bland havregryn, hørfrø, solsikkekerner, rosiner, mandelflager, kanel, salt og bagepulver i en skål. Smelt smørret og tilsæt sirup eller honing, og hæld blandingen i havregrynene. Tilsæt det sammenpiskede æg. Bred blandingen ud i en form/bradepande på ca 25x35 cm og tryk den godt sammen. Bag myslibarerne i ca 30 min. ved 170 grader, indtil de er jævnt gyldne og lysebrune. Jo mørkere du bager dem, jo sprødere bliver de. Tag myslifirkanterne ud og lad dem køle i fem minutter, før de fjernes fra formen og skæres i kvadrater eller aflange barer. De bliver sprøde efterhånden som de køler helt af. Opbevar dem i en lufttæt beholder.