Citron cupcakes
Skønne citron cupcakes med en lækker syrlig citrontopping.
Citron cupcakes
(12-14 stk.)
225 g smør
400 g sukker
3 æg
2 tsk. revet skal af en ubehandlet citron
korn fra 1 vaniljestang (eller 1 spsk. vaniljesukker)
440 g hvedemel (7 dl)
½ tsk. bagepulver
½ tsk. salt
4,5 dl cremefraiche 18 %
Topping:
45 g blødt smør
270 g flormelis
2 spsk. citronsaft
¼ tsk. revet skal fra en ubehandlet citron
1 spsk. mælk
1. Tænd ovnen på 170 grader varmluft. Pisk smør og sukker luftigt, og tilsæt æggene et ad gangen. Tilsæt citronskal og vanilje.
2. Bland hvedemel med bagepulver og salt i en anden skål. Rør blandingen i dejen sammen med cremefraiche. Dejen skal føles tyk.
3. Fordel dejen i muffinforme, som fyldes ca. 2/3 op. Bag kagerne i 25-30 minutter, eller indtil du kan stikke en tandstik i, uden at der hænger dej ved. Lad kagerne køle af, mens du forbereder toppingen.
4. Pisk smør og flormelis sammen, og tilsæt citronsaft, skal og mælk. Fordel toppingen på kagerne, når de er kølet helt af.
TIP
Cupcakes kan let fryses uden topping og tøs op den dag, de skal pyntes og serveres.
► SE OGSÅ: Lækre og nemme makronsnitter
► SE OGSÅ: Verdens bedste kiksekage