Citronmåne Fra Emmerys
Citronmåner er det bedste og den fra Emmerys slår alle de andre. Få opskriften på deres fantastiske citronmåne her...
Ingredienser
- CITRONMÅNE
- (2 kager)
- 180 g rørsukker
- 120 g marcipan
- 160 g blødt usaltet smør
- 4 æg
- 150 g
- hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- revet skal fra 1 citron
- 80 g citronpasta (se opskrift herunder)
- Glasur:
- 200 g flormelis
- lidt mangojuice
- lidt revet citronskal
- 1. Rør rørsukker og marcipan godt sammen. Tilsæt smørret lidt efter lidt. Kom æggene i et ad gangen, og rør dem godt ud i massen.
- 2. Sigt hvedemel og bagepulver i, og vend forsigtigt dejen rundt. Vend til sidst forsigtigt revet citronskal (gem lidt til glasuren) og citronpasta i dejen.
- 3. Fordel dejen i 2 springforme på ca. 20 cm i diameter, og bag kagerne ved 170 grader i 40-45 minutter. Lad kagerne køle helt af på en bagerist, inden du tager dem ud af formene.
- 4. Rør glasuren sammen, og fordel den over de to kager.
- Citronpasta
- (Ca. ½ l)
- 600 g økologiske citroner
- 200 g rørsukker
- lidt atamon
- 1. Vask citronerne, og skær enderne af. Skær citronerne i skiver, og blend dem.
- 2. Kom de blendede frugter og rørsukker i en gryde, og bring det i kog under omrøring. Kog massen ind til en tyk pasta; det tager 15-30 minutter.
- 3. Lad pastaen køle af, og den er klar til brug. Pastaen kan holde sig tre måneder på køl i et tætlukket glas, der er skyllet i lidt atamon.
► SE OGSÅ:Emmerys hvide brownies
► SE OGSÅ: Teboller med chokolade fra Emmerys
► SE OGSÅ:Snickers-haps