Coleslaw med appelsin-vinaigrette

Denne coleslaw er frisk, aromatisk og fyldt med karakter.

4

Ingredienser

  • ½ hvidkål
  • 1 dl tørrede tranebær
  • 1 appelsin
  • 1 dl valnøddekerner
  • Appelsin-vinaigrette:
  • 1 appelsin, saft heraf
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk rødvinseddike
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 knsp kanel
  • salt og friskkværnet peber

Sådan laver du coleslaw:

  1. Snit hvidkålen helt fint, eller riv den groft. Brug eventuelt en foodprocessor for at gøre arbejdet nemmere. Hak tranebærrene groft, og vend dem i kålen i en stor skål. Fileter den ene appelsin, kom appelsinfileterne i salaten, og pres den sidste saft fra den hvide hinde over den snittede hvidkål.
  2. Appelsin-vinaigrette:
  3. Lav vinaigretten ved at presse den anden appelsin og ryste saften sammen med alle de andre ingredienser. Hæld vinaigretten over salaten, og lad det hele trække minimum en time i køleskabet. Rist valnøddekernerne kort tid på en tør pande, og drys dem over coleslawen inden servering.