Sådan laver du selv müslibarer
Sprøde og chewy müslibarer med hasselnødder, mørk chokolade og frysetørrede bær. Fri for gluten og fulde af guf! Lav gerne dobbeltportion, for de forsvinder lynhurtigt!
Opskrift på 6-8 müslibarer
Total:30 minutter
Ingredienser
- Ingredienser
- 100 g hasselnødder
- 100 g grovvalsede havregryn
- 1 nip salt
- 2-3 spsk frysetørrede blåbær
- 50 g lys sirup
- 25 g mørk chokolade
- Sådan gør du
- Rist hasselnødderne gyldne i ovnen (i 5-10 minutter ved 200 grader), og gnub hinderne af i et rent viskestykke. Blend 50 g hasselnødder til nøddesmør med en kraftig stavblender. Hak resten groft.
- Kom hakkede hasselnødder, havregryn, salt og frysetørrede bær i en skål. Varm hasselnøddesmør og sirup forsigtigt op i en lille gryde, og kom det i. Rør massen godt sammen, og fordel den i en lille form (ca. 20 x 10 cm) beklædt med bagepapir. Tryk massen godt sammen med fingrene, og stil den i fryseren i ca. 1/2 time.
- Skær massen ud i små barer, før du sætter dem i ovnen – det gør dem dejligt sprøde udenpå og chewy indeni. Bag dem i ca. 15 minutter ved 150 grader. Lad dem køle helt af.
- Smelt chokolade i en skål over vandbad, og hæld chokolade i tynde stråler ud over barerne, så det danner et i zigzagmønster.
- Tip: Du kan erstatte det hjemmelavede hasselnøddesmør med peanutbutter. Det smager også genialt godt!