Deep pan pizza med kødsovs
Denne store, dejlige pizza vil med garanti gøre aftenens kok populær. Har du ikke en stor springform, kan du i stedet bruge to almindelige.
(4 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 40 min.
- Hævetid: 1 time og 20 min.
- Fryse-egnet
- Pizzadej:
- 10 g gær
- 2½ dl lunkent vand
- 100 g grahamsmel
- 250 g hvedemel
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- Kødsovs:
- 500 g hakket oksekød
- 1 spsk olivenolie
- 1 løg (hakket)
- 2 fed hvidløg (finthakket)
- 1 gulerod (revet)
- 1 dåse hakkede tomater
- salt og peber
- 1 tsk oregano
- 125 g revet ost
- 1 bundt frisk basilikum
- Salat:
- 1 bakke salatmiks
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk balsamico- eller vineddike
- Rør gæren ud i vandet i en røreskål. Tilsæt grahamsmel, hvedemel, olie og salt. Ælt dejengodt sammen, til dener blød og elastisk. Laddejen hæve lunt til dobbeltstørrelse.
- Brun kødet i olien ien gryde. Tilsæt løg, hvidløg og gulerødder og svits det med i et par minutter. Tilsæt tomater, salt, peber ogoregano og lad sovsen småkoge, mens dejen hæver.
- Tryk dejen ud i en stor springform eller et tærtefad,smurt med lidtolie. Lad dejen hæve 20 min. Bred kødsovsen over dejen og drys ost på toppen. Bag pizzaen i ovnen ved 180 grader i ca. 30 min., eller til ostener let gyldenbrun.
- Tag pizzaen ud af springformen og anret den på et fad eller skærebræt.
- Skyl og tør salaten. Rørolie og eddike sammen. Vend dressingen med salaten og smag til medsalt og peber.
- Drys hele basilikumbladeover pizzaen og server den med salaten til.