Den lækreste æblekage
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 1 time
- Stege/bagetid:
- 1 time og 30 min.
- Fryse-egnet
- (1 stor kage til ca. 12 personer)
- Fyld:
- 1 kg æbler
- 25 g smør
- 3 spsk sukker
- 125 g rosiner
- Dej:
- 150 g hasselnødder
- 300 g mel
- 2 tsk bagepulver
- 2 tsk stødt ingefær
- ½ tsk salt
- 4 æg
- 225 g sukker
- 1 ½ dl ahornsirup (eller flydende honning)
- Topping:
- 3-4 æbler
- 50 g hasselnødder
- 25 g smør
- 3 spsk sukker
- Tilbehør: flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Skræl og udkern æblerne og skær dem i tern. Steg æbletern gyldne på en pande med smør og tilsæt sukker og rosiner.
- Lad det simre et par min., til rosinerne er bløde, og hæld det over på en tallerken til afkøling.
- Hak nødderne groft og bland dem med hvedemel, bagepulver, ingefær og salt i en skål.
- Pisk æggene sammen med sukker til en tyk og luftig creme – ca. 5 min. med en håndmikser.
- Pisk sirup i æggemassen og vend melblandingen i.
- Vend de afkølede æbletern og rosiner i dejen og fyld den i en springform (26-28 cm) smurt med smør.
- Skræl og udkern æblerne til topping og skær dem i både. Lægæblerne tæt på dejen og tyk dem let til. Drys med hakkede nødder, fordel små smørklatterover og drys med sukker.
- Bag kagen midt i ovnen ca. 1 time og 15 min. Tjek med entandstikker, om den er gennembagt. Stil kagen til afkøling på en rist og åbn formen efter ca. 10 min.
- Servér den lune eller kolde kage med flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis.