Fastelavnsboller med chokoladecreme og flødeskum
Fastelavn er børnenes fest. De klæder sig ud, slår katten af tønden og rasler for at få slik og mønter – og bagefter skal der spises boller, gerne hjemmebagte! Her bager vi lækre fastelavnsboller og fylder dem med både chokoladecreme og flødeskum. Få opskriften på fastelavnsboller med chokoladecreme her:
10-12 stk. fastelavnsboller
Total:2 timer 45 minutter
Arbejdstid:2 timer 35 minutter
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Hævetid: ca. 1 time og 30 min.
- Bagetid: ca. 10 min.
- Boller:
- 25 g gær
- 2 ½ dl mælk
- 75 g smør, smeltet
- 75 g sukker
- ¼ tsk. fint salt
- ca. 425 g hvedemel (gerne med højt indhold af gluten)
- 1 lille æg til pensling, sammenpisket
- Chokoladecreme:
- 2 ½ dl sødmælk
- 25 g sukker
- ½ vaniljestang
- 2 æggeblommer
- 2 spsk. maizenamel
- 80 g god mørk chokolade
- Flødeskum:
- 1 usprøjtet appelsin, fint revet skal og saft
- 2 ½ dl piskefløde
- Drys: Flormelis
Sådan bager du fastelavnsboller med chokoladecreme:
- Dej til fastelavnsboller: Rør smuldret gær ud i lidt lunken mælk. Tilsæt resten af mælken, smør, sukker og salt. Tilsæt gradvist hvedemel. Ælt dejen glat og smidig. Lad den hæve i ca. 30 min. til dobbelt størrelse.
- Tril dejen til en pølse, og del den i 10-12 stykker. Tril stykkerne til boller, og sæt dem med et par cm’s afstand på bagepapir på bageplade. Lad bollerne hæve i ca. 45 min. til dobbelt størrelse – det kan også tage en time afhængigt af hvor lunt, der er. Pensl bollerne med æg.
- Bag bollerne i ca. 10 min. i en 225 grader varm ovn, til de er gyldne. De er færdigbagte, når det lyder hult, når man banker på undersiden.
- Afkøl på bagerist. Når bollerne er afkølede, skæres et låg af hver bolle. Udhul bollerne med en gaffel.
- Chokoladecreme til fastelavnsboller: Kog mælk, sukker og flækket vaniljestang i en gryde. Rør æggeblommer og maizenamel sammen i en lille skål.
- Hæld lidt af den kogende mælk i skålen, og hæld denne blanding tilbage i gryden. Kog cremen i 3-4 min. Lad den køle lidt af, og rør stykker af chokolade i den varme creme, så chokoladen smelter.
- Riv appelsinskal fint i en skål, hæld fløde i skålen, og pisk til flødeskum. Tilsæt saft af appelsinen til cremen. Lad den køle af.
- Kom en stor skefuld chokoladecreme i bunden af hver bolle. Kom flødeskum med appelsinskal ovenpå. Læg låg på fastelavnsbollerne, og drys flormelis igennem en si hen over bollerne.
- Tip: Bollerne kan laves uden creme.
- Psssst... Er du vild med boller med chokoladecreme, så prøv også disse lækre Nutellaboller
De bedste opskrifter på fastelavnsboller
-
Nemme fastelavnsboller med slik
-
Fastelavnsboller med hindbærskum & karamelchokolade
-
Farmors bedste: Fastelavnsboller med marcipan og flødeskum
-
Forrygende fastelavnsboller
-
Fastelavnsknuder: Sjove og anderledes fastelavnsboller
-
Fineste fastelavnsboller med nougatcreme & kattepynt
-
Fastelavnsboller med chokolade og nødder
-
Fastelavnsboller med marmelade
-
Lækre fastelavnsboller
-
Fastelavnsboller med chokoladecreme og flødeskum
-
Fastelavnsboller med flødeskum
-
Fastelavnsboller med chokoladecreme og moccaglasur
-
Fastelavnsboller med remonce
-
Skønne fastelavnsboller med hindbærflødecreme
-
Fastelavnsboller med creme og syltetøj
-
Fastelavnsboller med mokka og chokolade
-
Fastelavnsboller med syltetøj og creme
-
Festlige fastelavnsboller
-
Fastelavnsboller med nougatfyld
-
Fastelavnsboller med æblekompot
-
Nemme fastelavnsboller