Fastelavnsboller med chokoladecreme og flødeskum

Fastelavnsboller med chokoladecreme og flødeskum

Fastelavn er børnenes fest. De klæder sig ud, slår katten af tønden og rasler for at få slik og mønter – og bagefter skal der spises boller, gerne hjemmebagte! Her bager vi lækre fastelavnsboller og fylder dem med både chokoladecreme og flødeskum. Få opskriften på fastelavnsboller med chokoladecreme her:

10-12 stk. fastelavnsboller

Total:2 timer 45 minutter

Arbejdstid:2 timer 35 minutter

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • HĂŚvetid: ca. 1 time og 30 min.
  • Bagetid: ca. 10 min.
  • Boller:
  • 25 g gĂŚr
  • 2 ½ dl mĂŚlk
  • 75 g smør, smeltet
  • 75 g sukker
  • Âź tsk. fint salt
  • ca. 425 g hvedemel (gerne med højt indhold af gluten)
  • 1 lille ĂŚg til pensling, sammenpisket
  • Chokoladecreme:
  • 2 ½ dl sødmĂŚlk
  • 25 g sukker
  • ½ vaniljestang
  • 2 ĂŚggeblommer
  • 2 spsk. maizenamel
  • 80 g god mørk chokolade
  • Flødeskum:
  • 1 usprøjtet appelsin, fint revet skal og saft
  • 2 ½ dl piskefløde
  • Drys: Flormelis

SĂĽdan bager du fastelavnsboller med chokoladecreme:

  1. Dej til fastelavnsboller: Rør smuldret gær ud i lidt lunken mælk. Tilsæt resten af mælken, smør, sukker og salt. Tilsæt gradvist hvedemel. Ælt dejen glat og smidig. Lad den hæve i ca. 30 min. til dobbelt størrelse.
  2. Tril dejen til en pølse, og del den i 10-12 stykker. Tril stykkerne til boller, og sæt dem med et par cm’s afstand på bagepapir på bageplade. Lad bollerne hæve i ca. 45 min. til dobbelt størrelse – det kan også tage en time afhængigt af hvor lunt, der er. Pensl bollerne med æg.
  3. Bag bollerne i ca. 10 min. i en 225 grader varm ovn, til de er gyldne. De er fĂŚrdigbagte, nĂĽr det lyder hult, nĂĽr man banker pĂĽ undersiden.
  4. Afkøl pü bagerist. Nür bollerne er afkølede, skÌres et lüg af hver bolle. Udhul bollerne med en gaffel.
  5. Chokoladecreme til fastelavnsboller: Kog mÌlk, sukker og flÌkket vaniljestang i en gryde. Rør Ìggeblommer og maizenamel sammen i en lille skül.
  6. HÌld lidt af den kogende mÌlk i skülen, og hÌld denne blanding tilbage i gryden. Kog cremen i 3-4 min. Lad den køle lidt af, og rør stykker af chokolade i den varme creme, sü chokoladen smelter.
  7. Riv appelsinskal fint i en skül, hÌld fløde i skülen, og pisk til flødeskum. TilsÌt saft af appelsinen til cremen. Lad den køle af.
  8. Kom en stor skefuld chokoladecreme i bunden af hver bolle. Kom flødeskum med appelsinskal ovenpü. LÌg lüg pü fastelavnsbollerne, og drys flormelis igennem en si hen over bollerne.
  9. Tip: Bollerne kan laves uden creme.
  10. Psssst... Er du vild med boller med chokoladecreme, sü prøv ogsü disse lÌkre Nutellaboller