Fettucini med friterede jordskokker, feta og citron

Fettucini med friterede jordskokker, feta og citron

De friterede jordskokker giver både smag og en fantastisk sprødhed til pastaen.

Fettucini med friterede jordskokker, feta og citron

Tid: ca. 30 min.

(4 pers.)

500 g jordskokker

1 dl olie til fritering

flagesalt

300 g fettucini

50 g hasselnødder eller mandler

100 g fetaost

2-3 spsk. sorte oliven

revet skal og saft af 1-2 ubehandlede

citroner

lidt olivenolie

peber

1 potte frisk basilikum

1. Skrub, eller skræl jordskokkerne, og skær dem i mundrette stykker.

2. Kom jordskokkerne i en gryde, og hæld vand på, så det lige dækker. Kog i ca. 5 min., og afdryp.

3. Varm olien i en gryde, og steg jordskokkerne ved god varme, til de er sprøde. Drys de friterede jordskokker med salt.

4. Kog pastaen som angivet på emballagen, og afdryp.

5. Rist hasselnødderne let på en tør pande, og hak dem.

6. Vend pasta med hasselnødder, jordskokker, smuldret feta, oliven og revet citronskal. Dryp citronsaft og olivenolie over, krydr med peber, og top med frisk basilikum.

► SE OGSÅ: Bagt vintersalat med kylling og citronolie