Fillodejskurve med kylling og aspargessauce
Asparges er en dejlig grønsag, og du kan bruge den på mange måder og i mange forskellige retter.
4 personer
Ingredienser
- Fillodejskurve:
- 2 plader fillodej
- ½ dl olie eller smeltet smør
- Aspargessauce:
- 20 g smør
- 1½ spsk. hvedemel
- 2 dl hønsekødssuppe eller bouillon
- 1½ dl kaffefløde
- 2 kyllingefileter
- 1 bundt asparges
- 1 potte dild eller purløg
- salt og peber
- 1 lille håndfuld frisk dild
- Skær 8 runde stykker dej ud, ca. 12 cm i diameter. Pensl dejstykkerne på begge sider, og læg dem sammen to og to.
- Pres dem ned i en muffinsform, eller fold dem ned over et glas, der vender på hovedet, så du får 4 pæne kurve. Lav evt. en ekstra, da de er ret porøse. Stil dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 180 gr. i ca. 4 min., eller til de sprøde og gyldne.
- Varm smørret i en mindre gryde, drys med mel, og lad det stege lidt med.
- Hæld suppen på, og pisk i saucen, så den koger op og er jævn. Hæld fløden på, og pisk i saucen, til den er kogt op.
- Skær kyllingekødet i tern, og kog dem i saucen i 3 min. Knæk nederste del af aspargesene, og skær dem i skrå skiver.
- Kom dem i saucen, lad det hele koge i ca. 2 min., eller til kyllingekødet er gennemkogt. Hak dilden, og tilsæt den sammen med salt og peber.
- Fyld de sprøde kurve lige inden servering, og pynt evt. med dild.