Fisk a la labskovs
Nem aftensmad med fisk - her har vi brugt laks, men andre slags fisk kan også bruges.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Koge/stegetid: 25 min.
- Ikke fryse-egnet
- 600 g fisk (uden skind og ben, f.eks. laks eller torsk, terninger)
- 2 løg (finthakket)
- 2 spsk olie
- 4 stilke bladselleri (fintsnittet)
- 2 fed hvidløg (finthakket, kan udelades)
- 800 g store kartofler (i terninger)
- 5 dl bouillon
- 1-2 laurbærblade
- 5 stk. hel sort peber
- persille eller purløg
- salt og peber
- Tilbehør: groft brød
- Svits løg blanke i en gryde med olie.
- Tilsæt bladselleri og hvidløg og lad det simre et par min. Vend kartoffeltern i gryden og tilsæt bouillon og krydderier.
- Giv det et opkog, skru ned og lad det simre, til kartoflerne er møre – 12-15 min.
- Læg fisken på kartoflerne, læg låg på og lad det simre svagt 6-8 min. Hæld evt. overskydende væde fra og vend forsigtigt rundt i retten.
- Smag til med salt og peber og servér med persille eller purløg (evt. blandet med lidt citronskal) samt brød.