Fiskepinde med havregryn og kokos
Brug havregryn til panering i stedet for rasp — grynene bliver sprøde og giver mere bid.
4
Total:25 minutter
Ingredienser
- Grønt:
- 1 squash, i små tern
- 1 peberfrugt, i tynde strimler
- 1 fennikel, i tynde strimler
- 1 lille rødløg, i tynde både
- 1 spsk olie
- Fisk:
- 400 g fisk, torsk eller rødspætte
- 2 æg
- 2½–3 dl havregryn
- 1 dl kokosmel
- salt og peber
- neutral olie, til stegning
- 2 citroner, halverede
- Dressing:
- 2 spsk olivenolie
- 1 citron, skal heraf og saft fra ½
- salt og peber
Sådan gør du
- Vend grøntsagerne sammen med olien, kom dem i en bradepande, og bag dem ved 200 grader i ca. 20 min – rør i dem undervejs. Skær fisken ud i tykke strimler. Slå æggene ud i en dyb tallerken, og pisk dem sammen. Bland en ”rasp” af havregryn, kokos, salt og peber i en anden dyb tallerken, og vend først fisken i æg og dernæst i ”rasp”. Steg fiskepindene i godt med olie, til de er gyldne og sprøde. Når fiskene er taget af panden, steger du de halverede citroner i ca. 1-2 min, så overfladen bliver gylden. Rør ingredienserne til dressingen sammen og vend rundt med de bagte grøntsager. Servér fiskepindene med grøntsager og grillet citron til at presse over fisken.