Flagsmåkager med hvid chokolade
Disse knasende flagsmåkager smager skønt og er et sikkert hit til kaffen!
40 stk.
Ingredienser
- 125 g hvedemel
- 125 g blødt smør
- 100 g flormelis
- 2 tsk. vaniljesukker
- 1 æggeblommer
- 100 g hvid chokolade
- hvid og rød figurmarcipan
- 1½ dl flormelis og 1½ spsk. vand
Sådan gør du:
- Ælt hvedemel, smør, flormelis, vaniljesukker og æggeblommer sammen i en skål. Kom chokoladen i.
- Drys lidt hvedemel ud på køkkenbordet. Form dejen til en firkantet pølse ca. 7x 5 cm. Pak pølsen i husholdningsfilm. Læg den i køleskabet natten over.
- Skær pølsen ud i ½ cm tykke skiver som lægges på bagepapir.
- Bag kagerne ca. 5-6 min. ved 200 gr. på anden øverste ovnribbe, de skal være gyldne langs kanten.
- Udrul figurmarcipanen på et bord drysset med lidt flormelis. Brug en lille kniv til at skære det til.
- Pynt kagerne som dannebrogsflag ved at fæstne figurmarcipanen på småkagerne med glasur rørt sammen af flormelis og vand.
- Pynt kun de kager der skal spises samme dag.
De bedste opskrifter til fødselsdag
-
Kagemand: Bag en kageklovn
-
Kagekone af hindbærsnitte
-
Fødselsdagsboller - nem opskrift
-
5 fantastiske fødselsdagskager
-
Sørøverskib af vandbakkelse
-
Fødselsdagskringle
-
Fødselsdag: Fif til fine frugtkreationer
-
Lagkager til store og små
-
Hip hip hurra: Bag en festlig kagekone
-
Skøn lagkage med masser af slik: Slikelskerens lagkage
-
Klassisk fødselsdagslagkage - vores bedste opskrift
-
Fødselsdagsboller: De fineste ballon-boller
-
Flaglagkage med rom-smørcreme
-
Flagsmåkager med hvid chokolade
-
Lagkage med jordbær og nougatcreme