Flere favoritter på kaffebordet: Kanelkager og fløderuller
Kanelkagerne bages i delikate portionsstørrelser, og både kanelkager og fløderuller skal først fyldes med flødeskum lige inden servering. En imponerende dessert, der er en konditor værdig.
Ingredienser
- Fløderuller
- (ca. 10 stk.)
- 1 pakke frosne butterdejsplader
- æggehvide
- tesukker
- 25 g mandler (finthakkede)
- Fyld:
- 2 dl piskefløde
- 1 spsk sukker
- gelé
- Kanelkager
- (6 stk.)
- 150 g smør
- 150 g sukker (ca. 1½ dl)
- 1 æg (str. mellem)
- 1 spsk stødt kanel
- 200 g mel (ca. 3½ dl)
- Fyld:
- 3 dl piskefløde
- Pynt:
- 150 g chokolade
- Fløderuller:
- Optø butterdejspladerne og rul dem lidt tyndere. Skær dem herefter i 2 cm brede stimler.
- Form alufolie til en rulle (3-4 cm i bredden og 8 cm lange), brug evt. en tom køkkenrulle, som omvikles med alufolie.
- Vikl dejstrimlerne omkring og sørg for, at hver strimmel overlapper den foregående, så de danner en fin rulle. Pensl oversiden med æggehvide og drys med tesukker blandet med finthakkede mandler.
- Bag rullerne ved 200 grader i ca. 20 min. Tag forsigtigt rullerne af, inden de bliver helt kolde.
- Fyld: Pisk fløden stiv med sukker og sprøjt dem i rullerne. Pynt med en geléklat i hver ende.
- Kanelkager:
- Rør blødt smør og sukker sammen. Rør ægget i. Bland kanel i melet og vend det i dejen. Aftegn bunde på bagepapir lagt på bagepladen (12 cm i diam.). Smør dejen ud herpå. Bag kagerne ved 200 grader i ca. 5 min. Lad dem svale lidt på pladen, inden de tages af.
- Pisk fløden til skum og læg bundene sammen med flødeskum i fire eller flere lag, alt efter ønske. Smelt chokoladen og kom det på de øverste bunde.