Flettet brunsvigerstang
Den klassiske brunsviger møder kanelsnurren, og et flot, flettet stykke bagværk opstår.
1 kage til 12-16 pers.
Total:30 minutter
Dej:
- 1½ dl mælk
- 25 g gær
- 1 æg
- 1 spsk. sukker
- ¼ tsk. salt
- 300 g hvedemel
- ¼ tsk. stødt kardemomme
- 50 g blødt smør
- 150 g farin
- 150 g smør evt.
- 2 tsk. stødt kanel
Dej:
- Lun mælken, og hæld den i en dejskål. Rør gæren ud i mælken, og tilsæt æg, sukker, salt, mel og kardemomme.
- Rør dejen sammen, og ælt smørret i. Ælt dejen glat og blank, og lad den hæve tildækket i 30 min. 2.
Fyld:
- Smelt farin og smør i en gryde, og tilsæt evt. kanel. Afkøl til stuetemperatur.
- Vend dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den let sammen. Del den i 2 ens stykker, og rul dem ud i rektangler (ca. 20 x 45 cm).
- Smør halvdelen af fyldet på hvert dejstykke, men ikke helt ud til kanten. Rul dejstykkerne sammen som roulader, og knib enderne sammen, så fyldet bliver inde i dejen. Rul og stræk hver roulade, så de bliver ca. 60 cm. lange.
- Skær de 2 roulader igennem på langs, og flet de 4 stykker sammen på en bageplade med bagepapir. Fold enderne ind under, og lad kagen hæve tildækket i 30 min.
- Buk bagepapiret lidt op langs siderne af kagen, og understøt evt. med kanter af foldet stanniol, så dej og fyld ikke breder sig ud på hele pladen.
- Sæt kagen i ovnen ved 180 grader i ca. 30 min., til den er gennembagt (93-96 grader).