Aspargessuppe

Forfriskende kold aspargessuppe

Forår er lig med asparges

4

Ingredienser

  • ¾ l grønsagsbouillon
  • 1 dl hvidvin, tør vermouth eller bouillon
  • 500 g grønne asparges
  • 50 g mascarpone
  • lidt estragon og dild
  • salt og peber
  • SERVERING:
  • 4 brødcroutoner
  • 4 tsk mascarpone
  • 50 g lakse- eller stenbiderrogn
  • frisk estragon, dild eller purløg

Sådan gør du:

  1. Hæld bouillon og vin i en gryde og bring det i kog.
  2. Skær aspargesene i mindre stykker, læg dem i gryden og kog dem 8-10 minutter.
  3. Blend og hæld suppen tilbage i gryden, pisk den igennem med mascarpone, smag til med estragon, dild, salt og peber og afkøl suppen.
  4. Ved serveringen anrettes suppen i glas eller skåle med brødcroutoner, mascarpone og lakserogn.