Forfriskende kold aspargessuppe
Forår er lig med asparges
4
Ingredienser
- ¾ l grønsagsbouillon
- 1 dl hvidvin, tør vermouth eller bouillon
- 500 g grønne asparges
- 50 g mascarpone
- lidt estragon og dild
- salt og peber
- SERVERING:
- 4 brødcroutoner
- 4 tsk mascarpone
- 50 g lakse- eller stenbiderrogn
- frisk estragon, dild eller purløg
Sådan gør du:
- Hæld bouillon og vin i en gryde og bring det i kog.
- Skær aspargesene i mindre stykker, læg dem i gryden og kog dem 8-10 minutter.
- Blend og hæld suppen tilbage i gryden, pisk den igennem med mascarpone, smag til med estragon, dild, salt og peber og afkøl suppen.
- Ved serveringen anrettes suppen i glas eller skåle med brødcroutoner, mascarpone og lakserogn.