Forloren and

Forloren and

Forloren and er mørbrad fyldt med svesker og æbler og passer fint til to. Måske er der også lidt til frokosten 1. juledag.

(2 pers.)

Ingredienser

  • Arbejdstid: ca. 20 min.
  • Stegetid: ca. 20 min.
  • Fryse-egnet
  • 1 lille mørbrad (ca. 450 g)
  • salt og peber
  • 1 æble (i tynde både)
  • 8-10 svesker (uden sten)
  • 2 spsk smør
  • 2 dl bouillon eller vand
  • jævning

  1. Befri mørbraden for sener og hinder og flæk den næsten heltigennem på langs. Drys den med salt og peber.
  2. Fordel æbler og svesker på mørbraden og fold kødsiderne omkring. Bind med kødsnor. Brun mørbraden på alle sider i smørret i en gryde.
  3. Hæld 1 dl af væden ved. Lad mørbraden snurre 10 min., vend den og lad den snurre endnu 10 min. Tag den op og tilsæt resten af bouillonen. Bring i kog og jævn skyen til sovs.
  4. Skær mørbraden i skiver og servér den med sovs, (brunede) kartofler og rødkål.