Forloren hare med appelsin og valnødder
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Koge/stegetid:
- 1 time og 15 min.
- Fryse-egnet
- 500 g hakket kalve- og svinekød (evt. halvt oksekød)
- 1 løg (finthakket)
- ½ spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg (finthakket)
- 2 stilke blegselleri (finthakkede)
- 2 skiver lyst brød
- 2 dl mælk
- 1 tsk groft salt
- 2 appelsiner (økologiske, fintreven skal + saft)
- 1 æg
- 1 tsk dijonsennep
- 75 g valnøddekerner (grofthakkede)
- 1 pakke bacon (i skiver)
- 1 appelsin (økologisk, tynde skiver)
- 2-3 dl bouillon
- sovsejævner
- salt og friskkværnet
- peber
- Tilbehør: kogte eller stegte kartofler og grønsager
- Steg løget blankt i olie.Tilsæt hvidløg og blegselleriog steg et parmin. Hæld det ud på entallerken til afkøling.
- Udblød brødkrummeni mælk. Rør kødetmed groft salt. Tilsætløgblandingen, brød/mælk, appelsinskal, ægog sennep. Rør farsengodt igennem og tilsætvalnødder og peber.
- Form det til et brødog læg det i en smurtbradepande. Dæk medbacon og appelsinskiverog sæt fadet i ovnenved 225 grader i ca. 20min. Spæd appelsinsaftenop med bouillon, såder bliver 4 dl, og hælddet ved „stegen”. Skruned til 175 grader og ladden stege færdig i ca. 45min.
- Si stegeskyen overi en ren gryde og givden et opkog. Jævn medsovsejævner og smagtil med salt og peber.Servér „haren” i skivermed sovs, kartofler oggrønsager.