Fragilite med choko-mokkacreme og solbær
Kagen er intens i smagen, så det syrlige modspil fra solbær og blåbær fungerer perfekt hertil.
8-10
Ingredienser
- Bund:
- 225 g marcipan
- 1 dl vand
- 2½ dl æggehvide
- 225 g sukker
- 75 g hasselnødder, groft hakkede
- Mokkacreme:
- 150 g mørk chokolade
- 150 g lys chokolade
- ½ l piskefløde
- saften af ½ appelsin
- ½ dl kold stærk kaffe, gerne espresso
- 100 g solbær
- 50 g sukker
- 1 dl vand
- ½ vaniljestang
- flormelis til drys
- 100 g blåbær
- lidt frisk mynte
Sådan gør du:
- Bund: Rør marcipan og vand sammen, det er lettest med en elpisker. Pisk æggehviderne let stive sammen med 1½ spsk sukker. Tilsæt herefter resten af sukkeret til marengskonsistens er opnået .
- Rør 3 store spsk marengs i marcipanmassen, så den bliver lind i konsistensen. Vend herefter resten af marengsen forsigtigt i.
- Smør fragilite massen ud på to stykker bagepapir og drys med hakkede hasselnødder.
- Bag bundene 45-50 min ved 160 grader. Tag dem ud og lad dem afkøle. Vend dem om og træk forsigtigt bagepapiret af. Skær hver bund i 2 stykker, så du har 4 bunde.
- Creme: Hak mørk og lys chokolade og smelt det i en skål over vandbad. Lad det afkøle til det er fingervarmt. Pisk fløden til skum og vend det sammen med smeltet chokolade, appelsinsaft og kold kaffe.
- Læg en bund og smør chokolade-mokkacremen på, og fortsæt til der er 3 lag med creme, og afslut med en bund på toppen. Sæt fragilitekagen i køleskabet og lad den trække nogle timer.
- Kom solbær, sukker, vand og vaniljestang i en gryde og kog det 5-10 min. Blend og sigt solbærpureen.
- Skær kagen i portionsstykker, drys med flormelis og pynt med mynte. Server fragilitekagen med en skefuld solbærpuré og friske blåbær.
- Prøv også ægte æbleskiver
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/