Fragilite med choko-mokkacreme og solbær

Fragilite med choko-mokkacreme og solbær

Kagen er intens i smagen, så det syrlige modspil fra solbær og blåbær fungerer perfekt hertil.

8-10

Ingredienser

  • Bund:
  • 225 g marcipan
  • 1 dl vand
  • 2½ dl æggehvide
  • 225 g sukker
  • 75 g hasselnødder, groft hakkede
  • Mokkacreme:
  • 150 g mørk chokolade
  • 150 g lys chokolade
  • ½ l piskefløde
  • saften af ½ appelsin
  • ½ dl kold stærk kaffe, gerne espresso
  • 100 g solbær
  • 50 g sukker
  • 1 dl vand
  • ½ vaniljestang
  • flormelis til drys
  • 100 g blåbær
  • lidt frisk mynte

Sådan gør du:

  1. Bund: Rør marcipan og vand sammen, det er lettest med en elpisker. Pisk æggehviderne let stive sammen med 1½ spsk sukker. Tilsæt herefter resten af sukkeret til marengskonsistens er opnået .
  2. Rør 3 store spsk marengs i marcipanmassen, så den bliver lind i konsistensen. Vend herefter resten af marengsen forsigtigt i.
  3. Smør fragilite massen ud på to stykker bagepapir og drys med hakkede hasselnødder.
  4. Bag bundene 45-50 min ved 160 grader. Tag dem ud og lad dem afkøle. Vend dem om og træk forsigtigt bagepapiret af. Skær hver bund i 2 stykker, så du har 4 bunde.
  5. Creme: Hak mørk og lys chokolade og smelt det i en skål over vandbad. Lad det afkøle til det er fingervarmt. Pisk fløden til skum og vend det sammen med smeltet chokolade, appelsinsaft og kold kaffe.
  6. Læg en bund og smør chokolade-mokkacremen på, og fortsæt til der er 3 lag med creme, og afslut med en bund på toppen. Sæt fragilitekagen i køleskabet og lad den trække nogle timer.
  7. Kom solbær, sukker, vand og vaniljestang i en gryde og kog det 5-10 min. Blend og sigt solbærpureen.
  8. Skær kagen i portionsstykker, drys med flormelis og pynt med mynte. Server fragilitekagen med en skefuld solbærpuré og friske blåbær.
  9. Prøv også ægte æbleskiver
  10. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/

TIP

Kagen vil række til ca. 8-10 personer, men er svær at lave i mindre forhold.