Fransk landgryde med kylling, pølser og grønne linser
En smagfuld og fyldig vinterret.
Total:1 time 10 minutter
Ingredienser
- 800 g kyllingeoverlår
- ca. 4 spsk mel
- ca 300 g røget pølse, gerne kålpølser eller lignende
- 3 spsk olivenolie
- 3 fed hvidløg, grofthakkede
- ca 1 ½ dl hvidvin
- ca 6 dl god kyllingefond
- 4-6 friske timianstilke
- 2 laurbærblade
- 3-4 hele peberkorn
- 300 g grønne linser
Sådan gør du:
- Vend kyllingekødet i melet, så det er dækket på alle sider. Del pølserne over i to.
- Varm olien op i en højsidet pande eller en gryde, og brun først pølserne og dernæst kyllingen af på alle sider. Tilsæt hvidløg og hvidvin og lad det spilkoge i et halvt minuts tid. Tilsæt nu kyllingefond, timian, laubærblade og peberkorn, læg låg på og lad retten simre i en halv time.
- Herefter tilsættes de grønne linser og retten simrer færdig i ca. en halv time under låg, eller indtil linserne er møre. Smag til med salt, men vær varsom da pølserne i forvejen salter meget.
- Servér retten rygende varm med et stykke godt brød til at suge den gode sauce.
- Find mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/