Fransk landgryde med kylling, pølser og grønne linser

Fransk landgryde med kylling, pølser og grønne linser

En smagfuld og fyldig vinterret.

Total:1 time 10 minutter

Ingredienser

  • 800 g kyllingeoverlår
  • ca. 4 spsk mel
  • ca 300 g røget pølse, gerne kålpølser eller lignende
  • 3 spsk olivenolie
  • 3 fed hvidløg, grofthakkede
  • ca 1 ½ dl hvidvin
  • ca 6 dl god kyllingefond
  • 4-6 friske timianstilke
  • 2 laurbærblade
  • 3-4 hele peberkorn
  • 300 g grønne linser

Sådan gør du:

  1. Vend kyllingekødet i melet, så det er dækket på alle sider. Del pølserne over i to.
  2. Varm olien op i en højsidet pande eller en gryde, og brun først pølserne og dernæst kyllingen af på alle sider. Tilsæt hvidløg og hvidvin og lad det spilkoge i et halvt minuts tid. Tilsæt nu kyllingefond, timian, laubærblade og peberkorn, læg låg på og lad retten simre i en halv time.
  3. Herefter tilsættes de grønne linser og retten simrer færdig i ca. en halv time under låg, eller indtil linserne er møre. Smag til med salt, men vær varsom da pølserne i forvejen salter meget.
  4. Servér retten rygende varm med et stykke godt brød til at suge den gode sauce.
  5. Find mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/