Frisk og lækker stikkelsbærdessert

Frisk og lækker stikkelsbærdessert

Stikkelsbær er vidunderlige, og det er med at udnytte sæsonen. Her har vi lavet en skøn stikkelsbærdessert.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 15 min.
  • Kogetid: 8 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 300 g stikkelsbær
  • 2-3 spsk vand
  • 3+1 spsk sukker
  • 1 bæger pasteuriserede æggeblommer
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 dl piskefløde
  • Citronmelisse

  1. Nip stikkelsbærrene og sæt dem over i en gryde med lidt vand. Giv dem et opkog under låg, tag låget af og lad dem simre møre i ca. 5 min.
  2. Tilsæt 3 spsk sukker, kog det igennem og hæld det over i en kold skål.
  3. Pisk æggeblommerne sammen med fintrevet citronskal og 1 spsk sukker til en tyk creme. Vend flødeskum i og smag til med citronsaft.
  4. Fordél cremen over bærrene og pynt med citronmelisse.
  5. Desserten nydes straks.