Frokostboller af koldhævet dej
(18 boller)
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Hævetid: 12-25 timer
- Bagetid: 20-25 min.
- Fryse-egnede
- 1 liter vand
- 20 g gær
- 300 g fuldkornshvedemel (grahamsmel)
- 1spsk groft salt
- ca. 1¼ kg hvedemel
- Drys: ca. 2 dl solsikkekerner
- Forslag til fyld:
- god spegepølse i skiver, salatblade, rød peberfrugt i ringe og agurker i skiver
- Smuldr gæren ud i lidt af vandet. Tilsæt resten af vandet med fuldkornshvedemel og salt. Tilsæt gradvist hvedemelet og ælt, til dejen er glat og blød. Det er lettest at ælte på en røremaskine. Dæk dejen til, og lad den hæve i køleskabet til næste dag (15-24 timer).
- Ælt dejen igennem på meldrysset bord, del den i ca. 18 stykker og form flade boller. Sæt bollerne på 2 bageplader og drys straks med solsikkekerner. Lad bollerne hæve 45 min. til1 time. Da dejen er kold, tager det længere tid.
- Sæt bollerne i en 200 grader varm ovn med varmluft. Bag ca. 20 min., til bollerne lyder hult, når du banker på dem i bunden. Afkøles på en bagerist. Hvis bollerne skal fryses, lægges de lune ifrysepose og indfryses straks.
- Servér bollerne med godt fyld og pålæg.