Fyldt mørbrad på kartoffelbund
Mørbraden er fyldt med krydderurter og omviklet med spegeskinke, det giver i forening en fin smag.
Fyldt mørbrad på kartoffelbund til 4 personer
Total:1 time
Ingredienser
- Fyldt mørbrad på kartoffelbund
- 1 mørbrad (600-700 g)
- 4-5 spsk hakket persille
- 1 citron
- 8 fed hvidløg
- 2 skiver spegeskinke
- 800 g kartofler
- 150-200 g grønne bønner
- salt og peber
Sådan laver du fyldt mørbrad på kartoffelbund
- 1. Puds en mørbrad (600-700 g) fri for sener og hinder og skær den knap igennem på langs.
- 2. Bred mørbraden ud og bank den let med håndroden. Krydr med salt og peber.
- 3. Bland 4-5 spsk hakket persille, reven skal af 1 citron og 1 fed hakket hvidløg og fordel det over mørbraden. Rul mørbraden sammen om fyldet.
- 4. Vikl 2 skiver spegeskinke om mørbraden.
- 5. Skrub og tør 800 g kartofler og skær dem i mundrette stykker.
- 6. Læg kartoflerne i et smurt, ovnfast fad sammen med 150- 200 g grønne bønner, der er skåret i mindre styker, og 7 småtskårne fed hvidløg.
- 7. Krydr med salt og peber og kom lidt olie over. Læg mørbraden øverst. Stil retten i ovnen ved 200 grader 40-45 min.
- 8. Vend mørbraden, når halvdelen af stegetiden er gået. Skær mørbraden i skiver og server retten med brød.