Fyldte pebre

Fyldte pebre

Pilaffen virker som forret med brød og salat, til en helt enkel stegt kylling, til grillmad og som tapas.

6 personer eller 10-12 personer til en forret

Ingredienser

  • 12 spidse røde pebre
  • Pilaff:
  • 2 små lækre courgetter
  • 3 spsk olivenolie, til courgetterne
  • 1 bundt dild, hakket
  • et bundt bredbladet persille, hakket
  • et bundt marokkansk mynte, hakket
  • 1 citron, skal og saft heraf
  • 3 skalotteløg, finthakkede
  • 225 g basmattiris
  • 3 spsk smør eller olie, til risene
  • 1,5 spsk salt
  • ½ tsk safrantråde
  • 2 chili, finthakkede
  • ca. 6 dl hønsebouillon, grøntbouillon eller vand
  • friskkværnet peber

Sådan laver du fyldte pebre:

  1. Bag pebrene ved 200 grader til de er møre og har sorte pletter, køl af i en plasticpose, og pil forsigtigt skindet af, skær enderne af og tryk kernerne ud.
  2. Skyl risene meget grundigt, og sæt dem i blød i varmt vand i 30 min.
  3. Skær courgetterne i tynde skiver, og steg dem gyldne i olivenolien. Pluk bladene af krydderurterne, og hak dem groft. Riv skallen af citronen med et juliennejern.
  4. Dræn risene. I en gryde, der kan rumme det hele, steger du løgene gyldne i olivenolie. Kom ris, salt, safran, chili og bouillon i. Kog op, og lad det så simre under låg i 4-5 min. Vurdér om risene bare skal mørne færdig i dampen, eller om de skal koge et øjeblik til. Dræn overskydende væske fra. Rør krydderurter, citronskal og courgetter i, læg låg på, og lad det trække færdigt. Dryp med citronsaft og rigeligt friskkværnet peber, køl af.
  5. Fyld pilaffen i de bagte pebre, med fingrene og en teske.
  6. Læg dem tæt i et ildfast fad, dryp med olivenolie, og bag dem ved 160 grader, til det hele er gennembagt i ca. 40 min.
  7. Spis pebrene kolde eller lunkne med rigeligt citron, flagesalt og et dryp frisk grøn jomfruolivenolie. De er bedst dagen efter, men må ikke være køleskabskolde, så mister de smagen.
  8. Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter
PRØV OGSÅ: Hestebønne-hummus