Gazpacho & salat
God om sommeren, når grønsagerne er bedst.
8-10
Ingredienser
- 1 kg tomater (eller 2½ dåse flåede tomater)
- 100 g salatløg eller 50 g løg
- 2 røde peberfrugter
- 1-2 fed hvidløg
- 1 agurk
- 2 dl olivenolie
- et skvæt sherry
- salt
- chiliflager eller stærk paprika
- evt. lidt iskoldt vand for konsistensens skyld
- Salat:
- 1 agurk
- 1 salatløg eller ½ løg
- 1 grøn peber
- et lille bundt frisk mynte eller en anden krydderurt
Sådan laver du gazpacho
- Sådan gør du: Rens grønsagerne. Hak tomaterne groft, udelad blomsten. Pil og hak løget. Rens peberfrugterne, og hak dem groft. Pres hvidløget. Skræl agurken, og snit den groft.
- Blend grønsagerne sammen med resten af ingredienserne. Smag til med sherry, salt og peber. Juster evt. konsistensen med lidt vand, hvis du synes, suppen er for tyk.
- Sæt suppen på køl, så længe du har tid, men maks. 1 døgn.
- Rens og snit grønsagerne til salaten fint. Udkern agurken. Bland grønsagerne.
- Blend suppen igen før servering, og smag den til. Fordel den i glas. Bland mynten og lidt salt i salaten. Fordel salaten over suppen.
- Pynt med lidt hakket mynte, og stik en ske i glassene.