Gertruds glutenfri pebernødder
Vi begyndte med søde Gertruds opskrift, Kathrines eks-svigermor, som i mange år harstået for at levere bagværk til mange afkroge af familien. Så da 2 af børnebørnene fikkonstateret cøliaki måtte hun til at transformere sine gamle opskrifter til glutenfri variationer.Især pebernødder var et must, da det er noget som børnene tilbydes overalti julen og det er så trist at undvære.Vi ændret lidt i den, men bevaret grundingredienser, som: magisk børnetiltrækningskraft og sprøde krydderier.
Ca. 80 stk. glutenfri pebernødder
Total:10 minutter
Ingredienser
- 125 gr. smør (Plantemargarine eller blød kokosolie kan bruges)
- 125 gr. boghvedemel
- 75 gr. majsstivelse
- 125 gr. rørsukker eller kokossukker
- 1 æg
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. vaniljepulver
- 2 tsk. kardemomme
- 2 tsk. kanel
- 1 tsk. allehånde (eller nelliker)
- 1/2 tsk. sort peber nip salt
Sådan bager du glutenfri pebernødder
- Det hele æltes godt sammen, trilles til lange pølser som skæres i passende stykker, de dovne kan bare sætte dem på pladen, ellers trilles de lige runde.
- Bages ved 180 grader i ca. 10 min.
- Hvis de ikke er helt sprøde når de er kolde kan de bages 2-3 minutter mere. (Specielt børn laver dem jo tit i forskellige størrelser)