Opskrift på glutenfri perbernødder

Gertruds glutenfri pebernødder

Vi begyndte med søde Gertruds opskrift, Kathrines eks-svigermor, som i mange år harstået for at levere bagværk til mange afkroge af familien. Så da 2 af børnebørnene fikkonstateret cøliaki måtte hun til at transformere sine gamle opskrifter til glutenfri variationer.Især pebernødder var et must, da det er noget som børnene tilbydes overalti julen og det er så trist at undvære.Vi ændret lidt i den, men bevaret grundingredienser, som: magisk børnetiltrækningskraft og sprøde krydderier.

Ca. 80 stk. glutenfri pebernødder

Total:10 minutter

Ingredienser

  • 125 gr. smør (Plantemargarine eller blød kokosolie kan bruges)
  • 125 gr. boghvedemel
  • 75 gr. majsstivelse
  • 125 gr. rørsukker eller kokossukker
  • 1 æg
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 2 tsk. kardemomme
  • 2 tsk. kanel
  • 1 tsk. allehånde (eller nelliker)
  • 1/2 tsk. sort peber nip salt

Sådan bager du glutenfri pebernødder

  1. Det hele æltes godt sammen, trilles til lange pølser som skæres i passende stykker, de dovne kan bare sætte dem på pladen, ellers trilles de lige runde.
  2. Bages ved 180 grader i ca. 10 min.
  3. Hvis de ikke er helt sprøde når de er kolde kan de bages 2-3 minutter mere. (Specielt børn laver dem jo tit i forskellige størrelser)

GLUTENFRI BAGEGLÆDE

Opskriften er fra bogen Glutenfri Julebageglæde af Det Glutenfri Bageatelier by Kathrine & Mette Marie.

Det Glutenfri Bageatelier by Kathrine og Mette Marie giver i bogen Julebageglæde et bud på det klassiske julebag i glutenfri variationer.

I bogen finder du 18 udførlige og herlige opskrifter, som let lader sig udforme i eget køkken. Endvidere giver de to bagedamer et indblik i små detaljer vedrørende ingredienser og gode musthaves i forhold til glutenfri kagebagning.

Bogen er poetisk komponeret med en personlig blanding af små historier om julebageglæde, børn og barndomsminder.