Græsk burger

Græsk burger

Burgere kan laves i mange fantastiske variationer. Denne herlige græsk inspirerede burger er lavet med lam og krydderurter, der giver en skøn smag.

4 personer

Ingredienser

Bøf:

  • 500 g hakket lammekød
  • 1 lille bundt mynte
  • 1 spsk. knust spidskommen
  • 1 spsk. chiliflager
  • salt og peber
  • 2 spsk. olivenolie

Dressing:

  • 2 dl græsk yoghurt
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 1 spsk. chiliflager
  • 1 spsk. knust spidskommen

Burgerfyld:

  • 100 g feta
  • 4 tomater
  • 1 agurk
  • 1 rødløg
  • blandede salater
  • 4 spsk. sorte soltørrede oliven
  • 4 burgerboller

Sådan gør du:

  1. Kom hakket lammekød i en skål.
  2. Skyl mynte, og hak den fint. Rør kødet sammen med hakket mynte, spidskommen, chiliflager, salt og peber.
  3. Form kødet til fire flade bøffer. Opvarm olie på en pande. Steg bøfferne i 4 min. på hver side.
  4. Dressing: Rør yoghurt sammen med krydderier.
  5. Burgerfyld: Skær feta i skiver. Skyl tomater og agurk, skær dem i skiver. Skyl salaten, og tør den i et rent viskestykke. Pil løg ,og skær det i tynde ringe.
  6. Lun burgerbollerne.
  7. Smør burgerbollerne med yoghurt dressing. Kom salat, tomat, agurk, oliven, bøf og feta i burgeren.