Græsk burger
Burgere kan laves i mange fantastiske variationer. Denne herlige græsk inspirerede burger er lavet med lam og krydderurter, der giver en skøn smag.
4 personer
Ingredienser
Bøf:
- 500 g hakket lammekød
- 1 lille bundt mynte
- 1 spsk. knust spidskommen
- 1 spsk. chiliflager
- salt og peber
- 2 spsk. olivenolie
Dressing:
- 2 dl græsk yoghurt
- 1 spsk. tørret oregano
- 1 spsk. chiliflager
- 1 spsk. knust spidskommen
Burgerfyld:
- 100 g feta
- 4 tomater
- 1 agurk
- 1 rødløg
- blandede salater
- 4 spsk. sorte soltørrede oliven
- 4 burgerboller
Sådan gør du:
- Kom hakket lammekød i en skål.
- Skyl mynte, og hak den fint. Rør kødet sammen med hakket mynte, spidskommen, chiliflager, salt og peber.
- Form kødet til fire flade bøffer. Opvarm olie på en pande. Steg bøfferne i 4 min. på hver side.
- Dressing: Rør yoghurt sammen med krydderier.
- Burgerfyld: Skær feta i skiver. Skyl tomater og agurk, skær dem i skiver. Skyl salaten, og tør den i et rent viskestykke. Pil løg ,og skær det i tynde ringe.
- Lun burgerbollerne.
- Smør burgerbollerne med yoghurt dressing. Kom salat, tomat, agurk, oliven, bøf og feta i burgeren.