Græsk salat og grillet dorade

Græsk salat og grillet dorade

Græsk salat går til de fleste former for grillmad. Prøv en hel grillet fisk, som i Grækenland.

4

Total:45 minutter

Ingredienser

  • Fisk:
  • 4 små dorader a 4-500 g (køb fisk med hoved, men få gerne fiskehandleren til at fjerne indvoldene)
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • 2 citroner
  • Salat:
  • 1 agurk
  • 6 store tomater
  • 200 g fetaost
  • 1 rødløg
  • 20 sorte, græske oliven m. sten
  • 4 stilke mynte
  • 4 spsk olivenolie
  • 4 spsk rødvinseddike eller balsamico

Sådan gør du

  1. Fisk: Skrab skællene af fiskene med en kniv, og skyl dem. Gnid fiskene med olivenolie, salt og peber. Varm en grill eller grillpande godt op, og grill fiskene ca. 8 min på hver side. Halvér citronerne, og grill dem på skæresiden 5-6 min.
  2. Salat: Sørg for at tage grøntsagerne ud af køleskabet i god tid, så de ikke er helt kolde ved servering for at få den helt rigtige sommerferiefølelse. Skær skrællen af agurken, og skær den i grove skiver. Skær tomat og feta i grove stykker. Skær løget i ringe.
  3. Anret det hele med sorte oliven og mynte, dryp olie og rødvinseddike over. Pres grillet citron over fisken ved servering.
  4. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter
PRØV OGSÅ på Gastro.dk: 6 sommeropskrifter fra Dragsholm Slot